2022-11-09 09:34Pressmeddelande

Välkommen på visning – ikoniska vintageklockor du inte får missa!

Varje säsong hålls den prestigefyllda auktionen Klockkvaliten på Kaplans. På lördag 12 november klubbas auktionen men visningen öppnar redan 3 dagar innan, dvs den 9 november, så att alla klockkonnässörer ska hinna få en god bild av sitt favoritobjekt.

- Det här är en auktion som måste ses! Vi har samlat marknadens bästa vintageklockor av internationell toppklass, så jag är otroligt stolt över säsongens uppställning säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering. 

Bland de 103 klockorna finns det några som väcker extra uppmärksamhet hos klocksamlarna. Exempelvis erbjuds ett gediget urval från Patek Philippe och Rolex på denna auktion. Inte minst när det kommer till Rolex Daytona, där hela utvecklingen av modellen unikt representeras med en klocka från varje referensfamilj plus två ikoniska ”Paul Newman”, auktionsnummer 82 och 96.

Georgios listar ytterligare fyra spännande klockor från auktionen:

Auktionsnummer 88 är en ovanlig Patek Philippe som för första gången är ute till försäljning sedan den köptes 1943. Klockan har den mycket sällsynta referensen 1504 och är det femte kända exemplaret i stål som någonsin dykt upp på marknaden. Kommer med ett "Extract of the Archives".

Auktionsnummer 5 är också en Patek Philippe med referens 3970E, i guld med evighetskalender (dag, datum, månad, månfas, skottår, 24-timmarsvisning). Också den här kommer med ett "Extract from the Archives", såld 27/9 1995.

Nästa nummer är auktionsnummer 73, en Omega Speedmaster från 1972. Just den här bär på en lite spännande proveniens, så in och läs mer på vår hemsida.

Sen har vi auktionsnummer 16, en Rolex Daytona "Underline Dial" från 1963. 

Alla objekt på Klockkvaliten är noggrant utvalda och du hittar självklart både enastående vintage och moderna klassiker från de största tillverkarna som Rolex, Patek Philippe, Audemars Piguet och Omega m.fl.

Missa inte visningen av Klockkvaliten på Kaplans
Visningen öppnar onsdag 9 november och pågår fram till auktionsstart lördag 12 november.
Öppettider: onsdag-fredag kl. 10-18, lördag kl. 11-13.

Se auktion 

Allt du vill veta om Klockkvaliten

 Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder