2022-11-08 12:24Pressmeddelande

Två kultförklarade Rolex Daytona ”Paul Newman” till försäljning på Kaplans

Klockkvaliten på Kaplans innehåller alltid många spännande utrop och höstens auktion är inget undantag. Flertalet objekt väntas dra uppmärksamhet till sig långt utanför Sveriges gränser.  

Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering presenterar två samlarfavoriter.  
 - I höst har vi nöjet att presentera inte bara en, utan två Rolex Daytona "Paul Newman" på Klockkvaliten. En av världens mest eftertraktade klockmodeller, evigt förknippad med den berömda skådespelaren/racerföraren Paul Newman som ofta setts fotograferad med klockan. Auktionsnummer 96 är en Ref. 6239 från cirka 1967 och den andra Paul Newman klockan på auktionen är auktionsnummer 82 med Ref. 6264, komplett med certifikat och box.  

Rolex Daytona utvecklades som en hel linje av klockor inspirerade av och tillverkade för racing. Namnet kommer från den berömda racerbanan i Florida med samma namn.  

- Gillar man Daytona får man inte missa den här auktionen. Vi har nämligen en Daytona från varje referensfamilj, berättar Georgios.  

Utöver de två förhandstippade favoriterna erbjuder Klockkvaliten alla referenser från Daytonas historia på auktionen. Från den tidiga Rolex Oyster Cosmograph Ref. 6234, auktionsnummer 66, som av samlare har fått smeknamnet "Pre-Daytona" till den senaste Daytonan med keramisk ring, Ref. 116500LN, auktionsnummer 9.  

- Det ska bli otroligt spännande att följa budgivningarna på samtliga Daytonas, då den dyraste klockan som någonsin sålt i Sverige var just en Rolex s.k ”Paul Newman” som såldes på Kaplans 2014. Då landade slutbudet på rekordet 4 850 000 kr exklusive provision, avslutar Georgios.

Klockkvaliten
Auktionen klubbas lördag 12 november kl. 13:00. 
Visningen är öppen onsdag-fredag kl. 10:00-18:00 samt lördag kl. 11:00-13:00 på Biblioteksgatan 5. 

Du kan lägga förhandsbud, delta i budgivningen online under auktionen eller bjuda på plats i vår auktionssal. 

Varmt välkommen! 

Se auktion
Läs mer om Klockkvaliten Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder

Relaterad media