2023-05-30 12:10Pressmeddelande

Spektakulära smycken som måste ses på helgens auktion

Nu på lördag är det dags för vårens stora juvelhändelse – Smyckekvaliten på Kaplans. Under klubban går säsongens mest exklusiva och förtrollande smycken och silverföremål.

 – Två av auktionens utrop är något vi sällan får uppleva i Sverige vilket gör vårens auktion extra speciell. Med ett par sällsynta Kashmir-safirer och en unik art déco ring tillverkad av Cartier med proveniens Barbara Hutton har Smyckekvaliten redan dragit till sig internationellt intresse, berättar Stefan Gustavsson chef för Kaplans Smyckevärdering.

Auktionen erbjuder kvalitetssmycken från alla epoker. Skandinavisk design och internationella juvelhus som Cartier, Van Cleef & Arpels, Tiffany & Co., Lapponia och Ole Lynggaard finns representerade, såväl som antika smycken, högklassiga ädelstenar och silverföremål.

 – Kom förbi och upplev auktionens fantastiska utrop. Oavsett om du är samlare eller bara älskar smycken kommer det här bli en spännande auktion att följa, avslutar Stefan.

Höjdpunkter från auktionen

Auktionsnummer 6
En art déco ring från Cartier, gjord i snidad bergkristall, täckt i platina och beströdd med gnistrande diamanter. Ringen gavs som gåva till Barbara Huttons sjukgymnast Karin Gustafson på en resa i Egypten år 1935.

Auktionsnummer 11
Ett par antikt kuddslipade Kashmir-safirer på 10,23 carat. Med sin djupa men samtidigt lysande blå färg upptäcker man snabbt att dessa stenar är något utöver det vanliga.

Auktionsnummer 16
Ett collier som kan delas i fyra delar från Van Cleef & Arpels av André Vassort, ca 1970-tal. Kan bäras både som armband och halsband i olika längder. Tillverkat i 18K guld med kalcedon och 240 briljantslipade diamanter.

Varmt välkommen till Smyckekvaliten på Kaplans lördag 3 juni.

Se auktion

För mer information, intervjuförfrågningar, eller bilder, tveka inte att höra av dig!Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder