2023-03-30 10:56Pressmeddelande

Unik Art Deco-ring från Cartier säljs på auktion

Nu har du möjlighet att förvärva en helt unik Cartier ring med proveniens Barbara Hutton (1912-1979). 

– Ringen har aldrig tidigare varit ute för försäljning vilket gör det här auktionsnumret extra spännande, säger Stefan Gustavsson chef för Kaplans Smyckevärdering. 

Barbara Hutton levde ett händelserikt liv i USA:s societet. Som barnbarn till Woolworth-grundaren ärvde hon en av USA:s största förmögenheter. Under sin livstid samlade Barbara på sig en av de mest imponerande smyckeskollektionerna som någonsin setts. 

– Ringen gavs som gåva till Barbaras sjukgymnast Karin Gustafson på en resa i Egypten år 1935. I brev som Karin skrev hem till Sverige kan man läsa om hur hon fick ringen. En fantastiskt fin historia om Barbaras givmildhet, fortsätter Stefan.   

Barbara var känd för sin eleganta smak och förkärlek för diamanter, vilket kan ses i auktionsnummer 6 på Smyckekvaliten. Art Deco ringen från Cartier är gjord i karvad bergkristall, täckt i platina och beströdd med gnistrande diamanter.  

– Smycken som säljs med den här typen av proveniens på auktion tenderar att dra till sig extra uppmärksamhet. Det känns väldigt ärofyllt att vara auktionshuset som erbjuder marknaden denna ring, avslutar Stefan.   

Smyckekvaliten klubbas lördag 3 juni på Kaplans i Stockholm.  

Se auktion 

För mer information, intervjuförfrågningar eller bilder, tveka inte att höra av dig. 

Smyckekvaliten  
Smyckekvaliten på Kaplans är känd för sitt unika utbud och lockar köpare både i Sverige och internationellt. Smyckekvaliten erbjuder kvalitetssmycken utöver det vanliga, här samlas unika smycken från eftertraktade formgivare, magnifika enstensringar, gnistrande diamanter, praktfulla ädelstenar och antika smycken. Smyckekvaliten klubbas varje vår och höst på Kaplans.  Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder