2019-11-11 09:23Pressmeddelande

Expertens tips: Våga köpa begagnade vigselringar - diamanter håller i generationer.

Kanske ska du gifta dig nästa år och letar efter en ring med det där lilla extra? Det finns många fördelar med att handla vigselringen på auktion, allt från att du kan hitta en unik ring till att det är ett sätt att hålla nere bröllopsbudgeten.

- Jag skulle vilja tipsa alla blivande brudpar om att våga köpa begagnade vigselringar. En diamant håller i generationer och att handla på auktion passar både de pris- och kvalitetsmedvetna, säger Stefan Gustavsson chef för Kaplans Smyckevärdering.

Höstens upplaga av Smyckekvaliten är fylld till bredden av unika diamantringar med stenar i olika storlekar och slipningar. Diamanternas vikt mäts i carat (ct) och auktionen erbjuder enstensringar i ett spann från 0.96 ct till hela 9,62 ct. Du kan även hitta lösa diamanter ifall drömmen är att skapa en egen design.

Köpguide – Stefan listar, så lyckas du med ditt köp

Största fördelen med att handla diamantsmycken begagnat?
I regel får man mycket mer för pengarna än när man köper motsvarande smycke nytt. Dessutom är de äldre smyckena ofta tillverkade med mycket hög kvalitet och hantverksskicklighet.

Blir inte diamanterna slitna med åren?
Diamanten är vårt hårdaste ädelstensmaterial så de är oftast mycket välbevarade. Vi är dock väldigt noga med att ange skick och kvalitet på alla stenar och känner man sig osäker är det bara att fråga någon av våra experter.

Hur vet man om diamanterna är äkta?
Vi kontrollerar alla smycken innan auktion och garanterar alltid det som anges i varubeskrivningen. Ibland följer det även med ett certifikat som anger diamantens kvalitet, men om det saknas kan man köpa till ett värderingsintyg utfärdat av våra auktoriserade gemmologer (ädelstensspecialister).

Vad ska jag tänka på innan jag köper begagnat?
För ringar ska man alltid kolla fattningar och klor, dvs det som håller fast stenen. Ibland behöver de förstärkas på använda smycken. När man handlar på auktion är det viktigt att kontrollera skicket på varan innan man lägger ett bud och att storleken passar just dig. Vi bjuder gärna på mer kunskap om objekten och svarar på frågor för att du ska känna dig trygg med ditt köp.

Vad gör jag om ringen har fel storlek?
Enstensringar går oftast att både förminska och förstora, lite beroende på ringens design. Men är det en alliansring med stenar i ringskenan behöver man kika lite extra på om modellen går att storleksändra. Tveka inte att fråga våra experter som lätt kan svara på om det går att ändra.

Hur gör man om ringen redan har gravyr?
Gravyr i en ring kan enkelt slipas bort av en guldsmed och uppdateras med en ny.

Se diamantringar från kommande auktion

Höstens upplaga av Smyckekvaliten klubbas lördagen den 30 november kl 13:00 på Biblioteksgatan 5, Stockholm.

För mer information, intervjuförfrågningar, eller bilder, tveka inte att höra av dig! 

Om auktionen:
Smyckekvaliten på Kaplans är känt för sitt unika utbud och lockar köpare både i Sverige och internationellt. Smyckekvaliten erbjuder kvalitetssmycken utöver det vanliga, här samlas unika smycken från eftertraktade formgivare, magnifika enstensringar, gnistrande diamanter, praktfulla ädelstenar och antika smycken. Smyckekvaliten klubbas varje höst och vår på Kaplans.


Ämnen: Smycken

Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder