2020-05-12 09:39Pressmeddelande

5 Rolexklockor du inte får missa!

Vårens upplaga av Klockkvaliten den 16 maj erbjuder ett flertal intressanta Rolexklockor.
- Rolex är ett av de mest eftertraktade märkena på auktion och framförallt deras sportklockor. Så det känns fantastiskt kul att vårens auktion innehåller så pass många objekt med ovanliga detaljer, säger Georgios Batselas chef för Kaplans Klockvärdering.

Totalt bjuder auktionen på 40 st unika klockor från Rolex.
Georgios Batselas, har listat fem objekt du inte får missa den 16 maj.

Auktionsnummer 40 
Ett potentiellt framtida samlarobjekt - en Rolex GMT-Master med den speciella urtavlan “Swiss Only Dial” som endast producerades under begränsad tid.

Auktionsnummer 51 
Denna klocka får man inte missa på auktionen, en Daytona från 1982, en så kallad "Big Red". Här har vi en klocka av hög internationell klass i ett otroligt fint skick. 

Auktionnummer 61
En Day-Date från 1987 med den ovanliga färgsättningen ”Tridor” i 18K rött, vitt och gult guld.

Auktionsnummer 62 
Här har vi en riktigt välbevarad samlarklocka, en Sea-Dweller Mark II producerad 1967. Den första avancerade dykarklockan från Rolex med heliumventil. Modellen togs fram med dubbel röd text på urtavlan och fick på så sätt sitt ikoniska namn ”Double Red”.

Auktionsnummer 92

En Datejust från 1985 med den ovanliga blå urtavlan, en så kallad "Blue Buckley Dial".

Se auktion 
Klockkvaliten klubbas den 16 maj kl 13:00 på Biblioteksgatan 5, Stockholm.

Se filmer på utvalda objekt

Vi uppmuntrar alla att inför denna auktion välja våra digitala alternativ för visning och budgivning. Du deltar enklast i budgivningen via förhandsbud, direktbud online eller genom ett förbokat telefonbud.

Har du frågor och funderingar tveka inte att kontakta oss.
Varmt välkommen till vårens upplaga av Klockkvaliten!

Visning startar 13 maj, kl 11:00
Auktionen startar 16 maj, kl 13:00Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder