2019-05-08 11:28Pressmeddelande

Rolex - klockmärket som peakar i auktionsvärlden

null

De senaste åren är det speciellt ett klockmärke som sticker ut genom att kontinuerligt sätta nya rekord när det kommer till vintageklockor i auktionsvärlden - det prestigefyllda lyxmärket Rolex.
Bland de mest kända Rolexbärarna ser vi världsberömda och inflytelserika popstjärnor, sportprofiler och influencers, så kanske är det inte så konstigt att Rolex har kommit att bli det klockmärke som så många drömmer om att få äga.

Passande nog erbjuder vårens kvalitetsauktion på Kaplans, Klockkvaliten den 18 maj, inte mindre än 27 st Rolexklockor av olika modeller och tillverkningsår till försäljning. Vi har frågat Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering mer om den enorma attraktionskraft som Rolex besitter.

Varför tror du att Rolex har haft sånt uppsving på auktion?
Flera faktorer har bidragit, till att börja med på grund av att det de senaste åren har kommit ut särskilt unika vintageklockor till försäljning, som till exempel Paul Newmans privata Daytona som satte nytt rekord 2017. Men också för att Rolex har stått fast vid sin idé om en klockas syfte. Rolex var tidiga med att tillgodose kundernas behov och ta fram klockmodeller som var väl anpassade till yrkessammanhang som t.ex. dykning, racing och flyg. I stället för att komma med nya omdesignade modeller, som de flesta andra klockmärken gjort, så har Rolex modeller sett oförändrade ut och man har istället valt att utveckla dem. Om man exempelvis kikar på en Submariner från 80-talet så känns den lika aktuella idag i sin design.Dessutom tror jag återförsäljarnas långa väntetider för deras sportmodeller bidrar till att det blir extra attraktivt att köpa dem på just auktion, fortsätter Georgios.

Varför ska man välja en Rolex?
Rolex är känt för att vara otroligt noga med kvalitet och för att ha en tidlös och funktionell design.
Så köper du en Rolex kommer du att ha en klocka som följer med dig länge – en tidlös klassiker helt enkelt!

Berätta kort - vilka Rolexmodeller hittar man på auktionen?
Du hittar moderna klassiker som Submariner och Daytona men också mer sällsynta samlarobjekt från 60, 70, och 80-talet, Submariner, GMT-Master och Day-Date, både i vitt och gult guld. Ett exempel på en klocka från 80-talet som är i exemplariskt originalskick är nr 100, Rolex 5513 ”Maxi Dial”.

Finns det några nybörjartips för den som är sugen på att lägga ett bud?
Generellt sett är det bra att läsa på och ta del av all information som finns samlat om klockan. Eftersom klockor alltid har ett löpande underhållsbehov kan det exempelvis vara bra att veta när den senast servades och att en servicekostnad kan behöva räknas in. Är man nybörjare och sugen på att lägga ett bud på auktionen så finns vi självklart här för att svara på alla frågor – inga frågor är för små eller för stora!

Georgios Batselas, har listat fem Rolex som du inte får missa den 18 maj.
(Samtliga kommer med cert, box och ytterkartong.)

Auktionsnummer 101, Rolex, Submariner s.k. "Kermit" från 2008
Auktionsnummer 135, Rolex, GMT-Master II i 18K guld från 2008
Auktionsnummer 145, Rolex, Submariner från 2017
Auktionsnummer 172, Rolex, Daytona "Black and Pink Dial" från 2017
Auktionsnummer 173, Rolex, Daytona, "Big Red” från 1986

Om Klockkvaliten
Sedan 90-talet har Kaplans auktionerat ut klockor av världsklass och kunnat erbjuda klockälskaren den ultimata kombinationen av samlarklockor och kvalitetsur, alla handplockade av våra experter till Klockkvaliten. På senaste auktionen hösten 2018 såldes klockor för ett slutpris på över 9 miljoner SEK inklusive provisioner.

Se auktion
Klockkvaliten klubbas den 18 maj kl 13:00 på Biblioteksgatan 5, Stockholm.
För mer information, intervjuförfrågningar eller bilder, tveka inte att höra av dig!

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 200 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder