2023-11-20 14:46Nyheter

Experten tipsar – hitta trendiga guldsmycken på auktion

Letar du efter designsmycken från till exempel Van Cleef & Arpels, Cartier, Bvlgari, och Engelbert? Då ska du kika in höstens upplaga av Smyckekvaliten på Kaplans. Lördag 25 november klubbas säsongens mest exklusiva smycken.    

På auktionen hittas flera klassiska modeller som är lika aktuella nu som när de skapades. Några exempel är Cartier Love Bracelet formgivet 1969, Van Cleef & Arpels Alhambra formgivet 1968 och Bvlgaris kännetecknande design från 80-talet.    

– Dagens strävan efter en egen och unik stil håller intresset uppe för gediget hantverk och vintagesmycken. Trender kommer igen, och smycken formgivna för årtionden sedan är populära än idag. Auktionen är helt enkelt en riktig skatt för den som letar efter något speciellt, säger Stefan Gustavsson chef för Kaplans Smyckevärdering.   

Smyckekvaliten innehåller totalt 147 utrop och rymmer smycken från både förr och nu.

– Ser vi till det som är populärt så har gult guld gjort en come-back på smyckesscenen. Vi ser en ökning i efterfrågan, det ska vara vintage och gärna lite ”chunky”, avslutar Stefan.   

Stefan listar trendiga guldsmycken du inte får missa:  Auktionsnummer 25, ring, Panthère Cartier, med ögon i smaragder och fläckar i svart emalj.  

Auktionsnummer 31, armband, Happy Diamonds från Chopard.  

Auktionsnummer 37, ikoniska Love Bracelet från Cartier. 

Auktionsnummer 94, “Absolutely Fat Knot” från Engelbert. Precis som namnet antyder en kraftig knut helt i guld.   

Auktionsnummer 125, pärlcollier Mowgli från Cartier, hänge i form av en panter i guld.   

Auktionsnummer 127, ring utsmyckad med en pärla från Bvlgari “Passo Doppio”.   

Auktionsnummer 136, halsband från Van Cleef & Arpels mest kända modell Alhambra i ett annorlunda utförande. Istället för färgstarka ädelstenar är guldhalsbandets fyrklöver prydd med 12 briljantslipade diamanter.  

Visningen av Smyckekvaliten öppnar onsdag 22 november på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. 

Se auktionOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder