2024-05-18 15:10Pressmeddelande

Vintageklockor såldes för 10,5 miljoner

Hängivna klockentusiaster världen över hade slutit upp online under lördagen för att följa Kaplans prestigefyllda auktion, Klockkvaliten.

Hängivna klockentusiaster världen över hade slutit upp online under lördagen för att följa Kaplans prestigefyllda auktion, Klockkvaliten. 

- Vintageklockor från ett specifikt årtal eller en ovanlig klockmodell som har en plats i klockhistorien, gör att auktionen blir intensivt bevakad av köpare och samlare, säger Georgios Batselas chef för Kaplans Klockvärdering.    

Vårens katalog bestod av 131 handplockade objekt. Auktionen bjöd på en blandning av samlarobjekt, tidlösa kostymklockor, lekfulla urtavlor och älskade klassiker från exklusiva märken som Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin och Rolex. 

Intresset var extra stort för Audemars Piguet och Cartier, varav alla listade objekt såldes och bjöd på spännande budgivningar. Auktionens högsta klubbslag, auktionsnummer 11 en Audemars Piguet Royal Oak "Jumbo - Extra Thin" klubbades för 610 000 kr.  

Bland de förhandstippade vintageuren, drog dessa klockor extra uppmärksamhet:  
 
Auktionsnummer 7, en Patek Philippe “Alf Lie” från 1965 där den framstående norska återförsäljaren Alf Lie har satt sitt namn på klockan sk. ”Double Signed”. 

Auktionsnummer 29, en Universal Polarouter “SAS” från 50-talet som bär på en spännande flygarhistoria.  

Auktionsnummer 53, en Rolex Sea-Dweller Ref 1665 s.k. "Double Red" ca 1975. Sea-Dwellern är den första referensen och är en klassisker som är populär bland samlare.  

Auktionsnummer 85, en Omega Constellation i 18K guld med en effektfullt klarblå urtavla av ädelstenen Lapis Lazuli.  

Stort tack till alla kunder som på olika sätt deltog på auktionen.   

För mer information, intervjuförfrågningar eller bilder, tveka inte att höra av dig. Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder