2022-11-14 13:30Pressmeddelande

Ur-starkt resultat för vintageklockor

Lördag 12 november klubbades säsongens Klockkvaliten på Kaplans i en fullsatt auktionssal. Både klockkonnässörer och samlare hade slutit upp på Biblioteksgatan 5 i Stockholm under lördagen, för att bevittna Sveriges främsta auktion för exklusiva klockor och samlarföremål.

Extra eftertraktade på auktionen var vintageuren, där märken som Rolex och Patek Philippe stack ut med sina höga klubbslag. Auktionens dyrast objekt blev det förhandstippade auktionsnumret 82. En Rolex Daytona Paul Newman med det eftersökta referensnumret 6264 som klubbades för 2 200 000 kr.

- Vi har aldrig tidigare haft så många ikoniska samlarur på en och samma auktion. Alla klockor höll hög internationell standard, vilket ses på klubbslagen. Det glädjer mig att vi har förmånen att auktionera ut objekt av denna kaliber, säger Georgios Batselas chef Kaplans Klockvärdering.

Lördagens mest intensiva budgivning stod auktionsnummer 88 för. En ovanlig Patek Philippe klocka i stål, Ref. 1504 som för första gången var ute till försäljning sedan den köptes 1943. Utropspris var 220 000 kr men som vid klubbslag nådde upp till hela 1 120 000 kr.

Två andra heta vintageklockor var auktionsnummer 16, en Rolex Daytona från 1963 med "Underline Dial" som klubbades för 530 000 kronor. Sedan har vi auktionsnummer 49, en Cartier Panthère från 1995 som klubbades för 165 000 kronor.

Höstens upplaga av Klockkvaliten bestod av 103 klockor som sammanlagt klubbades för ett slutpris på över 16 miljoner kronor. På lördagens auktion fann hela 90 % av klockorna nya ägare.

Varmt tack till alla kunder som på olika sätt deltog på vår klockauktion!

Se resultatOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder