2021-11-27 16:49Pressmeddelande

Rekord på höstens stora juvelhändelse – Smyckekvaliten på Kaplans

Publiken bjöd på en nervkittlande auktionsshow. Såväl i sal som över nätet kunde vi bevittna flertalet rafflande budgivningar när Smyckekvaliten gick av stapeln. Auktionen resulterade i nytt rekord där totalt 68 procent av föremålen klubbades till ett värde på över 5,8 miljoner.

Budgivarna hade ett särskilt gott öga för antika juveler med gnistrande gammalslipade diamanter, praktfulla obehandlade safirer och smaragder. Stilperioder som speciellt utmärkte sig var La Belle Époque och Art Deco.

Extra eftertraktad var det förhandstippade auktionsnumret 7 som klubbades för 175 000 kronor. En vacker rysk 1890-talsbrosch i form av en fyrklöver med burmesiska obehandlade safirer och rosenslipade diamanter som drog till sig stort intresse bland juvelälskarna.

- Vi ser att det är de äldre smyckena som sticker ut i budgivningarna, stilar från förr som La Belle Epoque, Art Deco och ädelstenar man sällan ser. De obehandlade stenarna gick extra bra idag. Det är riktigt härligt att se att de antika smyckena får ett uppsving, berättar Stefan Gustavsson chef för Kaplans Smyckevärdering.


Fler auktionsnummer som utmärkte sig:

Auktionsnummer 16, ett nummer som drog applåder i sal, ett underbart antikt armband från 1800-talet. Där varje del visar sevärdheter från Rom delikat utfört i mikromosaik och vackert inramad i guld. Klubbades för 82 000 kronor utrop 5 500 kronor. 

Auktionsnummer 22, ett antikt miniatyrporträtt från 1784 troligen målad av Joseph Saunders. Hänget är prytt av rosenslipade diamanter. Klubbades för 48 000 kronor utrop 8 000 kronor. 

Auktionsnummer 164 är ett ljuvligt exempel på franskt Art Deco, ett platinaarmband med diamanter och en intensivt blå kuddslipad safir. Klubbades för 77 000 kronor utrop 55 000 kronor. 


Varmt tack till alla våra kunder som bidrog till en spänningsfylld auktion!
Se hela resultatetOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder