2021-10-07 08:41Pressmeddelande

Nu avslöjar vi de första numren från höstens stora juvelhändelse – Smyckekvaliten på Kaplans

- Om du älskar smycken är det här auktionen för dig! Vi har valt ut säsongens mest bländande juveler och satt samman en ljuvlig mix av antikt och modernt. Oavsett om du tilltalas av magnifika enstensringar, antika smycken med gnistrande diamanter eller mer avskalad modern design, är Smyckekvaliten auktionen du inte vill missa, säger Stefan Gustavsson chef för Smyckevärderingen på Kaplans.

Den 27 november är det alltså dags för säsongens allra bästa smycken, ädelstenar och silverföremål att hitta nya ägare. Auktionen erbjuder redan nu ett imponerande uppbåd av smycken från både exklusiva internationella märken och hett eftertraktad skandinavisk vintage.

- Äger man ett smycke som man anar eller vet är speciellt, kom då in till oss för konsultation. Sista inlämningsdag för Smyckekvaliten är 29 oktober, fortsätter Stefan.

Stefan väljer 7 guldkorn från auktionen

Auktionsnummer 6
Är ett magnifikt diamantarmband, bestrött av hundratals antik- och gammalslipade diamanter. Ett riktigt drömsmycke från 1900-talets första hälft.

Auktionsnummer 7
Det här är en imponerande antik brosch i form av en fyrklöver med sockertoppsslipade safirer och diamanter. Stilmässigt är denna brosch från slutet av 1800-talet och troligen formgiven av Edward Schramm som samarbetade med den tidens främsta hovjuvelerare i Sankt Petersburg, så som Fabergé och Bolin.

Auktionsnummer 21
Med en gammalslipad diamant på hela 6,07 ct låter vi detta halsband tala för sig själv. Sober, exklusiv elegans när det är som bäst.

Auktionsnummer 28
En bedårande antik blombrosch med en svagt rosa diamant på 1,90 ct i mitten omgiven av diamantbesatta kronblad. En extra finess är att smycket går att bära som hänge, hårsmycke och brosch och på så sätt får man tre smycken i ett!

Auktionsnummer 41
Den här vackra Art Deco-ringen uppvisar alla för den stilepokens typiska drag. Tillverkad i platina i form av en klädsamt geometrisk oktagon och i mitten en äldre briljantslipad diamant inramad av smaragder och åttkantslipade diamanter.

Auktionsnummer 42
Antik brosch från Tiffany & Co. med safirer och gammalslipade diamanter. Nätt, lättburen och alldeles förtjusande.

Auktionsnummer 57
Armring formgiven 1935 av Wiwen Nilsson med den ikoniska ”Wiwen-touchen”. Bergkristall och onyx i en lyxigt stilren kombination. Ett verkligt samlarobjekt.

Har du smycken eller silverföremål som du vill sälja?
Tveka inte att kontakta oss, inlämning pågår fram till fredag den 29 oktober.  
Smyckekvaliten klubbas lördagen den 27 november kl 13:00 på Biblioteksgatan 5, Stockholm.

Se de första inkomna objekten
Se exempel på smycken som varit eftersökta på tidigare auktioner kaplans.seOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder