2021-09-21 10:07Pressmeddelande

Nordens starkaste klockauktion – Kaplans avslöjar höstens katalog

Efter vårens succéauktion, då klockor för över 11,4 miljoner hittade nya ägare, kan vi nu avslöja de första numren på Klockkvaliten den 13 november.

- Det här är en uppställning jag är riktigt stolt över. Vi har vintageklockor i världsklass som klocksamlarna suktar efter tillsammans med moderna modeller som är svåra att få tag på, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

Höstens kvalitetsauktion erbjuder alltså en förstklassig blandning av moderna klockor och åtråvärda vintage- och samlarur för klockkonnässören. Som alltid är klockorna handplockade specifikt till Klockkvaliten.

- Auktionen rymmer redan nu några verkliga guldkorn, men vi söker fler!  Äger man en klocka som man anar eller vet är speciell, är Klockkvaliten helt rätt tillfälle att sälja den på. Det är bara att komma förbi oss på Biblioteksgatan 5 om du vill träffa någon i vårt team, fortsätter Georgios Batselas.

Georgios listar tre heta klockor från auktionen

#3 F.P. JOURNE, Chronomètre Blue
Auktionsnummer 3 är för dig som söker det bästa inom klockkonsten, en subtil lyx för den som inte vill ha det alla andra har. F.P. JOURNE är ett relativt ungt märke som producerar ungefär 1 000 klockor per år och vars grundare, som fortfarande är verksam, har geniförklarats av branschen.

#18 OMEGA, Speedmaster, ”Apollo XI – 1969”, ”Mark 1”
Den här ovanliga Speedmastern i 18K guld är från en upplaga som sällan ses komma ut till försäljning. Klockan togs fram av Omega för att fira månlandningen 1969 och de första exemplaren förärades astronauter och andra som medverkat vid det speciella tillfället. Tillverkad i en liten upplaga på endast 1014 stycken, där vi nu auktionerar ut nummer 647, är det här helt klart en Speedmaster för den gedigne samlaren. En välanvänd klocka som är ett stycke historia!

#41 Lange & Söhne, Datograph Flyback, s.k. "Philippe Dufour"
Den här Lange-modellen är inte vilken modell som helst. Den har fått sitt namn efter en av de största mästarna inom klocktillverkning, urmakaren Philippe Dufour. Kombinationen av att den är ytterst ovanlig, tillverkad i en liten upplaga och under en kort tid, gör att den väcker ha-begär hos klockkonnässören.   


Har du en klocka som du vill sälja?
Tveka inte att kontakta oss, sista dagen för inlämning till auktionen är 8 oktober. 

Kaplans klockvärdering är öppen alla vardagar kl 10-18. Kom förbi Biblioteksgatan 5 i Stockholm om du vill träffa våra klockexperter och visa din klocka. Glöm inte att ta med tillbehör såsom box och certifikat. Du behöver inte boka tid innan. Vi ser fram emot ditt besök!

Har du inte möjlighet att besöka oss på plats är du välkommen att kontakta oss på vardering@kaplans.se

Se redan inkomna objekt
Se mer information om vad vi sökerOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder