2023-10-31 09:30Pressmeddelande

Klockkvaliten – bjuder på ett historiskt objekt från Panerai

Auktionens sista nummer är en Panerai Luminor tillverkad mellan 1955–1960, där urverk och boett kommer från ett unikt samarbete med välrenommerade Rolex.

Lördagen den 4 november klubbas höstens upplaga av Klockkvaliten.

Katalogen bjuder på flera ikoniska modeller och kultklassiker inom klockvärlden – men också en klocka som sticker ut lite extra. Ett historiskt objekt från italienska Panerai. 

– Det här är en klocka som garanterat kommer fånga många samlares uppmärksamhet. Så vitt jag vet, har det aldrig tidigare sålts en så gammal Panerai på en auktion i Skandinavien, säger Georgios Batselas chef för Kaplans Klockvärdering.

Auktionens sista nummer är en Panerai Luminor tillverkad mellan 1955–1960, där urverk och boett kommer från ett unikt samarbete med välrenommerade Rolex. Urverket var från början tillverkat för användning i fickur, men passade även bra för Panerais armbandsur då krav på hög tålighet och gångprecision krävdes. Urtavlan är charmigt patinerad, en s.k. ”Tropical Dial” och har med tiden fått en nyansskillnad. 

– Vi är väldigt stolta att få presentera den här klockan på auktionen. Det är ett stycke klockhistoria som vi sällan ser. Helt enkelt – vintage när det är som bäst, avslutar Georgios.

Alla objekt på Klockkvaliten är noggrant utvalda. Självklart hittas både enastående vintage och moderna klassiker från de största tillverkarna som Audemars Piguet, Omega, Patek Philippe, Rolex och Vacheron Constantin m.fl. 

För mer information, intervjuförfrågningar eller bilder, tveka inte att höra av dig.

Se auktionsnummer 105
Se auktion 

 Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder