2022-05-18 08:02Pressmeddelande

Klockkvaliten 21 maj – Här är klockorna du inte får missa

Lördagen den 21 maj klockan 13 är det äntligen dags för Klockkvaliten på Kaplans. Auktionen har en otroligt stark katalog med klockor från de absolut främsta klocktillverkarna i världen.

Vårens Klockkvaliten har förutsättningarna att bli en auktion utöver det vanliga. I katalogen finns 104 utvalda klockor med utrop mellan 10 000 och 2 240 000 kronor.

- Jag tror starkt på samtliga objekt på auktionen. Många av klockorna är heta på marknaden och kommer därför intressera köpare över hela världen. Den bredden som vi har lyckats skapa för den här auktionen är ovanlig, även för Kaplans, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

En av de mest intressanta klockorna är auktionsnummer 4. En Rolex Submariner referens 1680 med den kände juvelhandlaren Tiffany & Co signerat på urtavlan. Dubbel-signerade urtavlor på Rolexklockor är sällsynta klockor som endast såldes i vissa butiker. Samarbetet med Tiffany pågick mellan 1960-1990. Idag är de betydligt mer ovanliga att hitta och ännu svårare att köpa. Det gör klockan mer intressant för samlare. 

Auktionen erbjuder även flera klockor från Patek Philippe. En av dem är auktionsnummer 80 som är den legendariska sportmodellen Nautilus referens 5712 från 2012. Denna klocka sticker ut och är ett starkt samlarobjekt på auktionen. Modellen påminner om originalet från 1976 men just denna referens är utrustad med ytterligare funktioner, som exempelvis månfas och reservtid. 

Ett annat utrop är auktionsnummer 77, en Patek Philippe Perpetual Calendar referens 3970. En klocka som förknippas starkt med Patek Philippe som märke – utseendet, komplexiteten i de olika funktionerna och materialet. Den påminner om föregångaren, den legendariska referens 2499 – men skiljer sig när det gäller priset.

En av auktionens uppstickare är auktionsnummer 22, en Daniel Roth Master Chronograph. Daniel Roth är en av vår tids främsta urmakare. Klockan har mycket av det som är utmärkande med varumärket – dubbelellipsboetten, den randiga urtavlan och de pilformade visarna.

Bland samlaruren finns auktionsnummer 54, en Omega Constellation med så kallad ”Tropical Dial.” Urtavlan har med tiden gått från svart till att skifta vackert i brunt. Trots att klockan inte är i originalskick är det fortfarande en väldigt tilltalande modell för många.

Slutligen har vi auktionsnummer 103 en Rolex Day-Date referens 18238. En klassisk modell i guld och just detta exemplar är i ett fantastiskt skick. Certifikatet visar att den såldes på Biblioteksgatan år 1990. Med tanke på klockans skick har den använts ytterst sparsamt.

- På sex månader har vi lyckats sätta ihop en stark katalog med varierande modeller där det finns något för alla klockälskare. Nu ser vi återigen fram emot att genomföra en klockauktion i yppersta världsklass, säger Georgios Batselas.

Samtliga objekt visas från och med onsdag 18 maj på Biblioteksgatan 5. Auktionen startar sedan i auktionssalen eller online den 21 maj klockan 13 CEST.

Varmt välkommen till vårens upplaga av Klockkvaliten!

Se auktionOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder