2019-11-04 08:23Pressmeddelande

Klockauktionen som väcker habegär!

Referensnummer som samlarna suktar efter.

Med mindre än 2 veckor kvar till Klockkvaliten är det dags att presentera några av guldkornen!

Precis som det ska vara innehåller auktionen samlar- och vintageklockor med eftersökta referensnummer, men också det som vi i klockvärlden kallas för ”moderna klassiker”; sportiga stålklockor från t.ex. Rolex och Omega m.fl.

Det som dessutom utmärker den här auktionen lite extra är att den även samlar mindre kända varumärken och modeller som inte längre tillverkas. Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering listar 5 objekt väl värda att spana in, klockor som fångar publikens stora intresse, med speciella komplikationer, eftersökta referensnummer eller banbrytande design för ett specifikt användningsområde.  

  • Ett utsökt exempel på speciella komplikationer är auktionsnummer 73, Grand Complications från Patek Philippe, ett riktigt mästerverk i platina med "Split-Seconds”. Det är en av de tre svåraste komplikationerna att bemästra, tillsammans med Tourbillon och Minute Repeater.
  • Två Rolex klockor som verkligen utmärker sig är auktionsnummer 61 och 62, två Day-Dates tillverkade i platina och beströdda med diamanter. Auktionsnummer 61 har en så kallad ”Full Pavé Dial” och är en klocka man sällan ser på marknaden. Under tiden den fanns i produktion var det en av de dyraste Rolex om gick att köpa ny i butik.
  • Auktionsnummer 120 är en Scubapro 450, som hardcore Seikosamlare kommer att uppskatta. Seiko har länge varit en tillverkare som legat under radarn för många samlare men som på senare tid uppmärksammats av fler och fler. Inte minst när det gäller deras äldre och många gånger banbrytande dykmodeller. 
  • Sen har vi ju såklart klockan som flög till månen och tillbaka, Omega Speedmaster.  Auktionsnummer 88 är en sen utgåva av den andra generationen Speedmaster, referens CK 2998. Den mindre boetten är klart charmigare och är en av anledningarna till att dessa äldre Speedmasters blivit så intressanta för samlarna.

Klockkvaliten klubbas lördagen den 16 november kl 13:00 på Biblioteksgatan 5, Stockholm.

Se alla objekt
För mer information, intervjuförfrågningar eller bilder, tveka inte att höra av dig!

Om Klockkvaliten
Klockkvaliten erbjuder klockälskaren den ultimata kombinationen av samlarklockor och kvalitetsur, alla handplockade av våra experter. Du hittar ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och vintageklockor med spännande proveniens från märken som Rolex, Patek Philippe, Omega, Jaeger-LeCoultre, IWC m.fl. Sedan 90-talet har Kaplans auktionerat ut klockor av världsklass och kunnat erbjuda klockälskaren den ultimata kombinationen av samlarklockor och kvalitetsur, alla handplockade av våra experter till Klockkvaliten. På senaste auktionen våren 2019 såldes klockor för ett slutpris på över 9,3 miljoner SEK inklusive provisioner.Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder