2020-11-19 15:40Pressmeddelande

Kaplans listar 4 exklusiva juvelerare att hålla koll på – inför kommande Smyckekvaliten

Letar du efter exklusiva och sällsynta juvelerna som sticker ut från mängden? Kanske vill du vara en av de få som får chansen att äga ett unikt objekt skapat av enastående smyckesdesigners? Missa då inte höstens upplaga av Smyckekvaliten på Kaplans där vi har samlat det bästa urvalet av lyxiga guldkorn med design i världsklass.

Auktionen klubbas lördag 28 november och är fylld till bredden av intressanta smycken och silverobjekt, 236 föremål står redo att hitta nya ägare. Bland annat juveler från smyckesmärken som är välkända utomlands och som tenderar att vara extra uppskattade hos de internationella köparna. Kaplans guidar nu dig kring smyckesmärken och utrop du inte får missa på Smyckekvaliten.

4 exklusiva juvelerare från auktionen

Garrard – auktionsnummer 106
Ett smyckesmärke som anses vara ett av de äldsta i världen är den engelska smycketillverkaren Garrard som också haft äran att vara hovjuvelerare åt den brittiska kungafamiljen i över 160 år. Garrard är även den som skapat den ikoniska förlovningsringen som prins Charles gav åt prinsessan Diana, en underbar blå safirring. Ett annat magiskt smycke som är signerad Garrard är auktionsnummer 106, ett vingformat hänge med en kedja i guld, vingen är prydd med briljantslipade diamanter och gula safirer.

Paul Morelli – auktionsnummer 127
Juveltillverkaren Paul Morelli anses vara en av Amerikas främsta smycketillverkare och specialiserar sig på detaljrika smycken i modern design med fokus på noggrant utförda hantverk. Extra spännande är att Paul själv producerar alla sina kreationer för hand i hans egna verkstäder. Vill du ha chansen att förvärva ett fantastiskt smycke från Paul Morelli får du inte missa auktionsnummer 127, ett collier föreställande en trollslända i 18K guld. Hänget är vackert dekorerat med briljant- och baguetteslipade diamanter där de sirliga vingarna på trollsländan är tillverkade i vitguld.

Theo Fennell – auktionsnummer 176
Theo Fennell är ett engelsk smyckesmärke som gör eleganta, extraordinära och handgjorda smycken med inspiration från traditionell engelsk design. Märket har varit verksamma i över 40 år och specialiserar sig både på elegant smycken men också skräddarsydda föremål i silver. Bland annat är det Theo Fennell som skapat den åtråvärda pokalen för italienska Formel 1 Grand Prix. Theo Fennell står bakom auktionsnummer 176, ”Ampoule”, ett spektakulärt collier formgivet i vitguld med briljantslipade diamanter där det gömmer sig en liten öppningsbar flaska i själva hänget.

Aldo Garavelli – auktionsnummer 225
Sedan början på 1900-talet har italienska juveleraren Aldo Garavelli arbetat med tillverkning av finare och handgjorda smycken. Märket specialiserar sig på feminina juveler av högsta kvalité och är en av Italiens första exportörer inom smyckesbranschen. Auktionsnummer 225 är skapat av Aldo Garavelli och är en underbar brosch i guld och vitguld föreställande två fåglar med rubiner där fjädrarna pryds med ett detaljerat emaljarbete i blått, grönt och rött.

På Smyckekvaliten hittar du utöver nämnda designers även framstående skandinaviska formgivare så som Lapponia, Georg Jensen, Ole Lynggaard, Wiwen Nilsson och Torun Bülow-Hübe. Antika rariteter samsas bland lyxiga klassiker och design från de främsta juvelhusen så som Van Cleef & Arpels, Cartier, Tiffany & Co., Bvlgari m.fl.

Se hela auktionen här

Smyckekvaliten klubbas lördagen den 28 november kl 13:00 på Biblioteksgatan 5, Stockholm. Läs mer om hur du deltar på distans

För mer information, intervjuförfrågningar, eller bilder, tveka inte att höra av dig!Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder