2019-11-28 09:18Pressmeddelande

Hitta lyxiga smycken på helgens auktion.

Nu har äntligen visningen av säsongens mest spektakulära smycken öppnat. Den 30 november klubbas Smyckekvaliten och då är det dags för smycken som vi sällan ser på marknaden att hitta nya ägare.

- Det här är det roligaste vi gör på säsongen! Under insamlingen till Smyckekvaliten springer vi ofta på smycken som det bara finns ett fåtal av, men också märken och modeller som vi inte så ofta hittar i Sverige, berättar Stefan Gustavsson chef för Kaplans Smyckevärdering.

Ett unikt exempel är utrop 213, en prototyp av en collier av Torun Bülow-Hübe för Georg Jensen. Vi har även auktionsnummer 138, en ring som den folkkära komikern Edvard Persson gav till sin fru. Båda utropen kommer med dokument och proveniensbrev.

- Det underbara med kvalitetssmycken är att man som konsument inte behöver avstå från att unna sig lite lyx. Att handla på auktion är ju att ta vara på saker från föregående generationer. Exempelvis är det äldsta smycket från auktionen en omgjord revolutionsring från 1700-talet, superhäftigt!

Söker man smycken i sann Hollywoodanda erbjuder Smyckekvaliten alster från de stora juvelhusen som Cartier, Bvlgari men även det amerikanska stjärnskottet Loree Rodkin och grekiska pionjären Lalaounis finns representerade med sina hett eftertraktade juveler. Självklart erbjuder auktionen också smycken från de skandinaviska smyckehusen som Ole Lynggaard, Georg Jensen och Lapponia.

Visning:
Torsdag 10-18:00
Fredag 10-18:00
Lördag 11-13:00

Om auktionen:
Smyckekvaliten på Kaplans är känt för sitt unika utbud och lockar köpare både i Sverige och internationellt. Smyckekvaliten erbjuder kvalitetssmycken utöver det vanliga, här samlas unika smycken från eftertraktade formgivare, magnifika enstensringar, gnistrande diamanter, praktfulla ädelstenar och antika smycken. Smyckekvaliten klubbas varje höst och vår på Kaplans.

Höstens upplaga av Smyckekvaliten klubbas lördagen den 30 november kl 13:00 på Biblioteksgatan 5, Stockholm.

För mer information, intervjuförfrågningar, eller bilder, tveka inte att höra av dig! Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder