2023-03-02 10:27Pressmeddelande

Eftertraktade vintageur - Kaplans släpper katalogen för Klockkvaliten

Nu kan du se de första utropen från Klockkvaliten den 6 maj. Klockkvaliten är Kaplans prestigefyllda auktion för vintage- och samlarur. Vårens katalog erbjuder åtråvärda klockor från de absolut främsta klocktillverkarna. Inlämning till auktionen pågår fram till 31 mars. 

– Det här känns som en jättebra start att servera klockälskarna. Hittills erbjuder auktionen en blandning av vintage, semi-vintage och nytt. Både damur och herrur i spännande modeller finns att upptäcka. Just nu är vi mitt uppe i inlämningsarbetet och jag är väldigt nyfiken på vilka fler klockor vi kommer få in till auktionen, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

Rolex, Patek Philippe och Audemars Piguet är exempel på märken som marknaden eftersöker och som går att finna på Klockkvaliten.

– Det vi letar efter till Klockkvaliten är klockorna som har något särskilt. Det kan handla om skicket, en ovanlig modell eller ett referensnummer som vi vet att samlarna suktar efter. Alla objekt till auktionen är noggrant utvalda där vi vill att varje objekt tillför något speciellt, fortsätter Georgios.

Georgios listar fyra spännande klockor från auktionen:
Auktionsnummer 14, är en Breguet Type XX, från 1998. Denna klocka utmärker sig för märkets och modellens historia. Den nytänkande grundaren Abraham Breguet (1747 – 1823) var under sin tid branschens mest avancerade urmakare. Hans namn är synonymt med modern teknologi och flera kända patentlösningar. Type XX är en re-make som blickar tillbaka på design från 60- och 70-talet. Här kan man spana en modern klassiker.

Auktionsnummer 17, är den annorlunda modellen Neptune från Patek Philippe. Detta är en modell man sällan hör om när det talas om Patek. Kanske främst för att det var länge sedan den tillverkades, men också för att den har en lite udda design. – En otroligt charmig Patek med integrerad länk i stål och guld som sitter perfekt på handleden.

Auktionsnummer 39, är en Rolex Daytona 6239 från 1966 som är unik i sitt utförande för sin specifika patina. Kronograf-zonerna har fått en nyansskillnad till brunt sk. Tropical dial – superläckert!

Auktionsnummer 46, är modellen Monaco från 1972 från Heuer. Den har allt en ikonisk vintageklocka ska ha. Bra skick, speciell design, originallänk och just den blåa urtavlan som förknippas med Steve Mcqueen som bar denna modell i filmen Le Mans!  

Har du en klocka som du vill sälja?
Kaplans klockvärdering är öppen alla vardagar kl 10-18. Kom förbi Biblioteksgatan 5 i Stockholm om du vill träffa våra klockexperter och visa din klocka. Glöm inte att ta med tillbehör såsom box och certifikat. Du behöver inte boka tid innan. Vi ser fram emot ditt besök!

Har du inte möjlighet att besöka oss på plats är du välkommen att kontakta oss på vardering@kaplans.se

Se auktion
Se mer information om vad vi sökerOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder