2024-02-22 10:12Pressmeddelande

5 Populära klockor på auktion

AP, Rolex, Patek Philippe. Bland vårens första objekt hittas flera ikoniska modeller och samlarfavoriter.

Nu öppnar Kaplans katalogen för Klockkvaliten. Bland vårens första objekt hittas flera ikoniska modeller och samlarfavoriter. Allt från racingkronografer och fickur till trendiga kostymklockor.  

Den 18 maj klubbas auktionen som följs världen över av hängivna klockentustiaster. Klockkvaliten har hittills samlat in exklusiva märken som Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin och Rolex, men fler klockor ska till innan katalogen stängs. Sista inlämning till auktionen är 5 april.  

Att vi varje säsong kan samla och erbjuda de absolut bästa klockorna av sitt slag har lett till flertalet nordiska rekord för Kaplans. Just nu kan vi se att våra kunder söker efter Patek Philippe, Rolex och Cartier, både Internationellt och i Sverige. Klockor från dessa märken är extra intressanta till auktionen", säger Georgios Batselas chef för Kaplans Klockvärdering.   

Klockkvaliten har sedan starten samlat ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och vintageklockor med spännande proveniens, och vårens auktion är inget undantag.  

Georgios Batselas, har valt ut fem unika klockor från auktionen.  

Auktionsnummer 6, en klocka med extra allt från 90-talet. En Rolex Submariner Ref nr 16618 i helguld med safirer och diamanter på index. Se safirerna på tidsmarkeringarna för kl. 6, 9 och 12.  

Vi fortsätter på guldtemat med en åtråvärd Audemars Piguet, Royal Oak "Jumbo - Extra Thin" i rosa guld. Detta är en av märkets mest populära modeller och hittas som nummer 11 i katalogen.  

Sedan har jag valt ut en riktig klassiker i vitguld, en Patek Philippe World Time med 24-timmarsvisning, auktionsnummer 25.   

Bland vintageuren vill jag lyfta två favoriter. Först auktionsnummer 7, en Patek Philippe “Alf Lie” från 1965 där den framstående norska återförsäljaren Alf Lie har satt sitt namn på klockan sk. ”Double Signed”. Den andra är auktionsnummer 29, en Universal Polarouter “SAS” från 50-talet som bär på en spännande flygarhistoria. Klockan är i behov av service – trots det ett riktigt samlarobjekt, avslutar Georgios.    

Sammantaget är det klockor som dessa som gör Klockkvaliteten attraktiv för samlare och klockkonnässörer. 

Varje klocka på auktionen graderas utifrån skick på urverk, urtavla och boett i en tiogradig skala. Det görs även en översiktlig ”expertbedömning” på hur intressant objektet är på samlarmarknaden.    

Auktionen är igång och kommer kontinuerligt att fyllas på med fler objekt.   

Se inlämnade klockor 
Se vad vi söker Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder