2023-11-01 11:17Nyheter

Välkommen på visning – klockor från marknadens främsta klocktillverkare

Nu öppnar visningen för säsongens handplockade vintage- och samlarur. I höstens katalog hittas flera ikoniska modeller och kultklassiker inom klockvärlden. Från racingkronografer och fickur till en historisk klocka som inte får missas från Panerai. 

– Det här kommer bli en spännande auktion, förhandsintresset för de mest ovanliga uren har varit stort, berättar Georgios Batselas chef för Kaplans Klockvärdering. 

Klockkvaliten bjuder på många detaljer som samlarna drömmer om. Upptäck patinerade urtavlor, specialutgåvor och urverkskomplikationer av olika varianter från världens mest kända tillverkare så som Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin och Rolex.  

Bland de 105 utropen finns det två mycket speciella klockor som väcker extra uppmärksamhet. Den ena är en unik utgåva från Roger Dubuis, den andra ett samlarobjekt från italienska Panerai. 

Auktionsummer 104, Roger Dubuis Excalibur Spider. Klockan är specialbeställd av skidåkaren Jon Olsson och finns endast i ett exemplar. Sen har vi auktionens sista utrop, en Panerai Luminor från ca 1955–1960 med en så kallad "Tropical Dial" – garanterat en favorit från auktionen, säger Georgios. 

Den som letar efter en Omega eller Rolex kommer inte bli besviken. Auktionen erbjuder flertalet älskade modeller från de två legendariska klocktillverkarna.  

– Om man är ute efter en racingkronograf, kika då på auktionsnummer 53. En Rolex Daytona, Ref. 16528 med "Inverted 6" helt i guld – superfin. Gillar man Omega Speedmaster, har vi flera på denna auktion. Här skulle jag vilja lyfta fram referensen 145.022 från 70-talet. Auktionsnummer 2 “Pre-Moon” och auktionsnummer 33 med så kallad "DO90 Bezel", fortsätter Georgios.  

Georgios listar ytterligare fem spännande klockor från auktionen:
Auktionsnummer 65, Omega Seamaster från 1971, "Banana Dial" .
Auktionsnummer 86, Omega Day-Date i 18K guld.
Auktionsnummer 89, Patek Philippe Aquanaut, Traveltime med certifikat från 2020.
Auktionsnummer 90, Fickur från ca 1900 med kalenderkomplikation.
Auktionsnummer 97, Rolex Daytona Ref. 116523, "Racing Dial". 

Visningen öppnar onsdag 1 november och pågår fram till auktionsstart lördag 4 november. Öppettider: onsdag-fredag kl. 10-18, lördag kl. 11-13. 

För mer information, intervjuförfrågningar eller bilder, tveka inte att höra av dig! Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder