2013-05-10 14:00Pressmeddelande

Vårens Klockkvaliten hos Kaplans Auktioner

null

På Kaplans Auktioners Klockkvaliten den 18 maj presenterar vi 156 utrop och kan med glädje visa upp ett brett spektrum av klockor vad gäller varumärken, ålder, stil samt prisnivå.

Den stora samlingen utmärks t ex av ett antal kronografer från 1940-talet, vidare en unik klocka av märket Universal som tillhört före detta generalsekreteraren för FN Dag Hammarskjöld. Ett stort antal intressanta fickur finns också representerade på auktionen. Den klocka som förmodligen kommer att fånga mest uppmärksamhet bland alla utropen är dock nummer 100. Det är en Rolex Daytona s.k. Paul Newman Ref.6263 från 1969 med Oysterboett. En klocka som inte alltför ofta finns att tillgå för den intresserade!

Samlarmarknaden som skapades på 1980-talet för ur och som växt sig mycket stark de senaste tio åren, placerar klockorna som finns med på vårens Klockkvaliten i en stark position. Vi förväntar oss ett stort internationellt intresse säger Tony Frank chef för klockvärderingen på Kaplans Auktioner.

Budgivningen är redan igång och vi vågar påstå att detta kommer att bli en klart spännande och givande auktion för alla klocksamlare.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 138 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder