2011-05-16 07:00Pressmeddelande

Unik Rolex Sea-Dweller auktioneras ut på Kaplans Klockkvalité!

null

Intresset för Kaplans Klockkvalité har aldrig varit större! Den klockan som drar till sig
mest uppmärksamheten är en Rolex Sea-Dweller Prototyp. Klockan är ett av få kända
existerande exemplar i världen och har väckt stort intresse både i Sverige och utlandet och förväntningarna inför auktionen är på topp!

Den exceptionella Rolexklockan (nr 86 på auktionen) sägs endast ha tillverkats i 30 exemplar varav endast ett fåtal finns kvar i dag. Modellen togs fram i samarbete med det franska dykarföretaget COMEX och klockorna delades ut till proffsdykare för utprovning. Prototypen saknade emellertid heliumventil och många av dessa testklockor förstördes under dykarnas uppstigning till ytan.

- Intresset för ovanliga samlarur drar till sig uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser och budgivningen blir säkerligen en riktig rysare! För oss värderingsmän är det som en dröm går i uppfyllelse att få chansen att vara delaktig i försäljningen av en så spännande klocka, säger Tony Frank, chef för Kaplans klockvärdering.

Auktionen i sin helhet är fylld med spännande samlarur som t ex en Breitling kronograf (auktionsnr 119) från 1944, en mycket tidig Tag Heuer Monaco (auktionsnr 112) och en Omega kronograf (auktionsnr 138) från 1942. Utöver detta finns även chansen att ropa in riktigt exklusiva klockor som t ex auktionsnummer 180, en Patek Philippe "Complicated Watch", som har ett försäljningspris i butik på 570 000 kronor men som på Klockkvalitén har ett utropspris på förhållandevis blygsamma 180 000 kronor.

Klockkvalitén klubbas lördagen 21 maj med start klockan 13.00. Visningen av klockorna sker i Kaplans Auktioners lokaler på Biblioteksgatan 5 i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten torsdag 19/5 samt fredag 20/5 mellan klockan 10.00 och 18.00 samt lördag 21/5 från klockan 11.00 till auktionens start klockan 13.00.

Vid frågor vänligan kontakta Marknadschef Maria Hammarsten, maria.hammarsten@kaplans.se, el tel. 08-550 515 14.

För att se hela katalogen vänligen besök www.kaplans.se.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 111 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder