2013-10-03 15:45Pressmeddelande

Unik orientalisk pärla hos Kaplans Auktioner

null

Lördagen den 28 september hade vi hos Kaplans Auktioner nöjet att via vår Klassiska auktion
sälja en mycket eftertraktad orientalisk pärla med GIA certifikat. Denna pärla får betecknas som unik och hade de exakt rätta egenskaperna som behövdes för att budgivningen skulle landa på respektingivande 80 000 kronor. Formen och storleken på pärlan samt att den inte var odlad gjorde
att intresset ökade märkbart för detta objekt. Både svenska och internationella budgivare bevakade pärlan som slutligen gick till en internationell handlare.
- En anekdot i sammanhanget säger Stefan Gustavsson chef på Kaplans smyckesvärdering var att inlämnaren i egen hög person hade dykt och hämtat upp pärlan från Stilla havets botten på norra sidan av Costa Rica!


____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 138 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder