2015-11-12 08:30Pressmeddelande

Sveriges första temaauktion med Omega

null

Intresset för vintageklockor växer hela tiden, och tiden är nu rätt för en tematisk auktion i Sverige. Den 14 november presenterar Kaplans Klockkvaliten Omega Special, Sveriges första temaauktion med Omegaklockor.

Kaplans Auktioner håller varje vår och höst Klockkvaliten, den ledande klockauktionen i Sverige. I år är auktionen större än någonsin, ca 450 objekt, och för första gången presenteras auktionen uppdelad i två delar, med den andra delen helt tillägnad Omega.

”Vi har valt Omega därför att varumärket har funnits på marknaden under en mycket lång tid och man har producerat en hel del intressanta och viktiga klockor. Vi har också alltid haft ett stort intresse för Omegaklockor i Sverige.” säger Tony Frank, chef för klockvärderingen på Kaplans Auktioner.

Genom ett nära samarbete med Omega Museum i Biel / Bienne, Schweiz, åtföljs de flesta klockorna av ett Extract from the Archives, som anger vilket datum klockan tillverkades och till vilket land den levererades.

Klocka från bärgningen av Vasa

I den första delen av auktionen presenteras en unik Enicar Sherpa Dive (nr 158). Den tillhörde Bo Cassel, och användes under bärgningen av regalskeppet Vasa. Alla dykare och andra direkt inblandade i bärgningen var utrustade med en likadan Enicar-klocka. Bo Cassel var kapten på ubåtsbärgningsfartyget HMS Belos, och en mycket viktig person för hela bärgningen.

”Vi märker att intresset för äldre klockor växer hela tiden i Sverige och internationellt.” säger Tony Frank. ”Det märks både på att vi hela tiden får fler budgivare och mer mediabevakning i Sverige, Europa och USA, och också på att antalet klockor som lämnas in till försäljning ökar kraftigt. ”

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen som samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad i ett och samma hus och företag. På detta sätt kan vi erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans når en stor publik av köpare i Sverige, de nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 160 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder