2011-03-10 15:56Pressmeddelande

Stora diamanter är eftersökta på auktion!

null

Kaplans Exklusiva auktion har nu stängt inlämningen. I katalogen finns totalt 183 spektakulära och unika objekt till ett utrop strax under 7 miljoner kronor! På auktionen bjuds bland annat ett antal stora diamanter av god kvalitet ut, något som är hett eftertraktat på marknaden.

- Önskan att designa sina egna förlovnings- och vigselringar har lett till en ökad efterfrågan på stora diamanter de senaste åren. Många vill idag ha en större diamant i sin förlovningsringring och det är en trend som växt sig allt starkare, säger Anna Maria Raneke, gemmolog hos Kaplans Auktioner.

- Hos oss kan våra kunder finna den idealiska diamanten på auktion, antingen lös eller redan infattad i ett smycke. Diamanten kan man alltid plocka ut ur sin fattning om man inte är nöjd med designen och istället formge sin egen unika ring inför en stundande förlovning, säger Frida Vinberg, en av guldsmederna som arbetar i Kaplans butik. Frida hjälper dagligen bröllopspar att designa sina egna smycken. Tillverkningen sker i Kaplans guldsmedsverkstad där fyra guldsmeder, med mångårig erfarenhet av guldsmedsarbete både utomlands och i Sverige, arbetar.

Många kunder följer vårens auktioner för att leta efter ringar och diamanter inför tillverkning av förlovnings- och vigselringar och på den Exklusiva presenteras ett antal av exceptionell storlek och kvalitet. Nummer 68 på den Exklusiva auktionen är en enstensring i vitguld med en briljantslipad diamant på 1,75 ct, River/Flawless enligt medföljande certifikat, en diamant av toppkvalitet med utropspriset 170 000 kronor. Nr 64, är en lös briljantslipad diamant på 1,01 carat, TW(F)/VVS2, och utropet startar här på 57 000 kronor. Auktionens sista nummer är en enstensring i platina från Tiffany & Co med en briljant på 2,04 carat, TW(G)/VS1. Denna iögonfallande ring med en mycket populär design har ett utropspris på 240 000 kronor.

Naturen frambringar färre stora diamanter av hög kvalitet och det gör att dessa stenar dels är dyrare per carat, dels inte är lika vanliga att hitta på auktion. Fördelen med att hitta begagnade smycken och stenar på auktion är att priset är mycket fördelaktigt jämfört med att införskaffa motsvarande smycke eller diamant ny i butik. Vid tillverkning av förlovnings- och vigselringar är det i regel diamanterna som utgör den största kostnaden och därför finns det stora möjligheter att spara pengar genom att handla på auktion.

Kaplans har en mängd diamanter av varierande storlek och kvalitet till försäljning. Om man är ute efter en speciell diamant med en viss kvalitet och storlek, och denna sten inte skulle finnas till försäljning, har Kaplans inga problem att ordna fram en sten som motsvarar kundens önskemål.

Vid frågor vänligan kontakta Maria Hammarsten, maria.hammarsten@kaplans.se, el tel. 08-550 515 14

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 100 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder