2020-06-09 09:19Pressmeddelande

Sommarmode på auktion – Väskornas väska och vintage accessoarer!  

Drömmer du om den där Birkin väskan från Hermès, klackarna att ha till midsommar eller bara letar efter sparsamt använda modeaccessoarer?

Då får du inte missa kommande auktion på Kaplans, Fashionabla den 11 Juni. Auktionen erbjuder ett brett utbud av stilsäkra väskor, accessoarer och modebijouterier. Du hittar populära modeller, från vintage till senaste nytt från välkända modemärken så som Chanel, Dior, Gucci, Hermès, YSL och Louis Vuitton.

Väskornas väska – Hermès Birkin Bag
Allra högst på många modeintresserades önskelista brukar den odödliga klassikern, Hermès Birkin hamna. På den här auktionen hittar du fyra Birkin väskor från Hermès. Väskan anses vara en av världens dyraste designväskor och har fått sitt namn efter skådespelerskan Jane Birkin och lanserades redan 1984.

”En stor anledning till att så många söker med ljus och lykta efter denna väska på auktion är att det finns en lång väntelista för att kunna köpa en helt ny. Det här är väskan för dig som vill investera i en klassisk, ikonisk väska att bära under en livstid och som kan gå i arv i generationer”, säger Tove Enström chef för Kaplans Modevärdering.

Titta närmare på auktionsnummer 1, 85, 86 och 215 för att hitta din favorit bland auktionens Birkins.

”Att köpa drömväskan vintage ger en mängd fördelar så som möjligheten att köpa till ett lägre pris och hitta unika modeller och färger som inte längre produceras. Dessutom blir många ”pre-loved” ännu vackrare, då de har lite patina”, fortsätter Tove.

Vintage accessoarer
Letar du solglasögon eller skor att bära för sommaren? Auktionen innehåller flertalet modeller som vi tidigare sett på catwalken från Chanel, Prada, och Valentino.

Bland solglasögonen på denna auktion hittar du kattformade, runda och stora. ”Här handlar det om hur vågad du är i din stil. Mina favoriter är auktionsnummer 71 från Prada med dekorerat sirliga bågar och auktionsnummer 143 från Chanel. Är man ute efter ett par bågar som sticker ut ska man spana in auktionsnummer 234 med pärlor på”, säger Tove.

Oavsett om det är ett par loafers, ballerinas eller ett par klackar du söker kan du verkligen göra fynd på auktionen. ”Många av skorna vi får in är sparsamt använda och knappt att du ser spår på sulorna”, säger Tove.

Bland skorna på auktionen får man inte missa auktionsnummer 118, ett par ljusbeigea loafers från Dune, auktionsnummer 127 ett par svarta pumps från Michael Kors och auktionsnummer 236 ett par ”Tribute Platform” från YSL.

Du hittar alla föremål på auktionen på vår hemsida.
Auktionen äger rum den 11 juni och du lägger bud och deltar online.
För frågor om hur auktionen går till eller om du vill titta närmare på något objekt, tveka inte att kontakta oss.

Se auktion

Om auktionen
Fashionabla är auktionen för den modemedvetna som söker användbara klassiker från världens främsta modehus. Auktionen spänner från vintage till senaste nytt med den gemensamma nämnaren att alla föremål är sparsamt använda. Utbudet består av exklusiva väskor, accessoarer, modebijouterier såsom broscher, halsband och örhängen. Vanligt förekommande märken är Chanel, Dior, Gucci, Hermès, YSL, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Balenciaga och Céline. 

 Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder