2015-04-25 17:25Pressmeddelande

Smyckekvaliten hos Kaplans

null

Smyckekvaliten blev en framgång i sin senaste form. Flertalet smycken fann sina nya ägare. Stämningen var entusiastisk i auktionssalen med en bitvis intensiv budgivning. Den fantastiska mångfald som föremålen på auktionen utgjorde skapade en mycket lyckad auktion.

Smycken från kända tillverkare som Tiffany & Co (se utrop nr 18), Van Cleef & Arpels (se utrop nr 160) och Pomelato (se nr 37) stod högt på listan hos budgivarna. Antika och äldre smycken som    t ex utrop nr 55 ett par örhängen i platina med droppformade pärlor från 1938, var också av stort intresse för budgivarna.

Vackra collier av välbekanta Wiwen Nilsson var också eftersökta. Utrop nr 23 som var ett av dem i 18K guld - klubbades för 36 000 kr.

Det föremål som kanske fick störst uppmärksamhet var utrop nr 100 - en enstensring med en imponerande diamant om hela 5, 49 ct. Slutbudet landade här på 660 000 kr.

Att enstensringar med stora diamanter är populära noterades och ett flertal av dem såldes på auktionen. En av ringarna var utrop nr 94 tillverkad 1965 - hade en gammalslipad diamant på 5,80 ct. Klubbades för 205 000 kr.

 - Våra kunder finner alltid värdefulla och eftersökta smycken här säger Stefan Gustavsson chef på Kaplans smyckevärdering.

Totalt såldes 61 procent av föremålen till ett värde av ca 2,8 mnkr

Kaplans Auktioner är glada över att ha presenterat en trevlig och omfångsrik Smyckekvaliten.

Länk till auktionen: http://www.kaplans.se/sv/auktioner/2823

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 156 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder