2014-11-15 17:55Pressmeddelande

Samlarklocka sätter svenskt rekord!

null

Klockkvaliten 15 november hos Kaplans Auktioner blev en stor succé i internationell klass.

Auktions stora stjärna var nr 56 - en Rolex Daytona "Paul Newman" från 1969 med den  eftertraktade så kallade RCO urtavlan. Den inbringade smått fantastiska 4 850 000 kronor! Det gör den till det dyraste armbandur som ropats in på auktion i Sverige. Den överträffar även Kaplans eget tidigare försäljningsrekord på 1 900 000 kronor för en liknande klocka.

"Det faktum att att denna klocka var i ett utsökt originalskick, samt av denna extremt eftertraktade modell gjorde att nivån skruvades upp ordentligt. Köparna uppskattar mycket den höga standard som våra objekt håller. En så speciellt klocka hittar man inte var dag. Samlarna är beredda att betala mera än bra för de här orörda originalobjekten" - Menar Tony Frank chef för klockvärderingen på Kaplans Auktioner.

Kaplans Auktioner är mycket glada över att ha kunnat presentera Klockkvaliten med ett objekt av så hög klass.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 156 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder