2019-11-30 15:22Pressmeddelande

Nytt rekord på höstens stora juvelhändelse – Smyckekvaliten på Kaplans

Med en rafflande start bjöd höstens exklusiva auktion, smyckesälskarna på det där lilla extra. Auktionen innehöll flertalet objekt som fick publiken att lystra. Dagens stora vinnare var enstensringar, smycken med skandinavisk design och ryskt konsthantverk. Totalt klubbades smycken för över 4 miljoner – ett nytt rekord för Kaplans.

- Vi är mycket nöjda och glada över att vi igen lyckas attrahera både säljarna och köparna till säsongens stora auktion och för resultatet som är det bästa vi gjort! säger Stefan Gustavsson, chef för Smyckevärderingen på Kaplans.

Auktionens dyraste föremål var utrop nr 151 - en enstensring med en imponerande briljantslipad diamant om hela 3,37 carat. Ringen klubbades för 230 000 kronor.

- Att köpa enstensringar eller lösa diamanter på auktion är en riktigt bra affär. Man får i regel mycket mer för pengarna än när man köper motsvarande nytt, fortsätter Stefan.

Skandinavisk design som fångade publiken
När det kom till den skandinaviska formgivningen var det Ole Lynggaard, Georg Jensen, Wiwen Nilsson och Theresia Hvorslev som utmärkte sig med slutpriser långt över utrop.

Auktionsnummer 9, armring från Wiwen Nilsson klubbades för 33 000 kronor.
Auktionsnummer 28, hänge från Georg Jensen design Torun Bülow-Hübe klubbades för 21 000 kronor.
Auktionsnummer 44, armband design Torun Bülow-Hübe klubbades för 10 000 kronor. 
Auktionsnummer 162, armband design Ole Lynggaard klubbades för 41 000 kronor.
Auktionsnummer 197, collier design Theresia Hvorslev klubbades för 8 900 kronor.

Spännande budgivningar på antikt konsthantverk
Två auktionsnummer som drog samlarnas uppmärksamhet var de dekorativa antika konsthantverken från Ryssland.

Auktionsnummer 1, ett cigarettetui formgiven av W.A. Bolin från 1900-talets början klubbades för 31 500 kronor.
Auktionsnummer 47 en antik dosa från 1800-talets första hälft klubbades för 9 300 kronor.

Varm tack till alla våra kunder som bidrog till en spänningsfylld auktion!Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder