2012-05-16 16:35Pressmeddelande

Nytt försäljningsrekord på helgens Klockkvalité - många klockor säljs till internationella samlare

null

Intresset för Kaplans Klockkvalité sträcker sig långt utanför Sveriges gränser. Många samlare och handlare från Asien och Europa hade rest till Stockholm för att själva kunna närvara under lördagens auktion. Ytterligare ett stort antal budgivare fanns med per telefon för att på så sätt kunna bevaka sina intressen.

-          Än en gång slog vi vårt tidigare rekord med ett klubbat belopp på totalt drygt 2,8 miljoner kronor, säger Tony Frank chef för Kaplans Klockvärdering.  Det viktigaste bidraget till de höga slutpriserna är att en stor del av de internationella handlarna och samlarna nu kontinuerligt följer Kaplans klockauktioner.

Flera konkurrerande budgivare var intresserade av nummer 34, ett bordsur från Cartier tillverkat ca 1960. Budgivningen startade här på 8000 kronor och slutpriset landade på 18 600 kronor.

Även fickuren hade många spekulanter. Auktionsnummer 50 var ett savonettur från Vacheron & Constantin, tillverkat i Genève 1934. Fickuret hade ett utropspris på 44 000 kronor men klubban föll till slut på 75 000 kronor.

Vinnaren av auktionsnummer 73 fick både en klocka och en lampa då denne ropade in en Jeager så kallad Luxhora från 1935.  Utropspriset för den kombinerade klockan och lampan var satt till 6 900 kronor och slutpriset hamnade på 17 500 kronor.

Välbevarade kronografer från Heuer är mycket populära i auktionssammanhang och samlarna på dessa klockor är både många och kunniga. När det var dags för auktionsnummer 104 att bjudas ut så låg det redan förhandsbud på 37 000 kronor, en bra bit över utropspriset på 29 000 kronor. Slutligen var det endast två budgivare kvar, båda Europeiska budgivare med via telefon. När den ena slutligen stod kvar som vinnare hade priset nått upp till 64 000 kronor.

En av auktionens huvudattraktioner var nummer 157, en Rolex så kallad ”Big Daytona” med en i samlarkretsar hett eftertraktad urtavla. Urtavlan betecknades som ”Tropical dial” vilket innebär att den ursprungligen svarta urtavlan med åren fått en brunaktig missfärgning som höjer värdet avsevärt i auktionssammanhang. Lägstapriset på auktionen var satt till 145 000 kronor och klockan såldes till en utländsk köpare för 156 000 kronor.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 125 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder