2014-05-13 11:00Pressmeddelande

Ny stark Klockkvaliten lockar

null

Kaplans presenterar en ny stor kvalitetsauktion för samlarklockor denna vår och 207 klockor är ett rekordstort antal utrop för denna auktionsform. Allt från enklare "NOS - klockor" med snygg tidstypisk formgivning (New Old Stock - föremål som är tillverkat för länge sedan men aldrig blivit använt) , till en Patek Philippe kronograf i 18K guld från 1963, säger något om den fantastiska bredden på detta storartade urval.

Budgivningen har redan kommit igång inför auktionen och utrop nr. 85 är inte undantaget - kanske är det inte helt oväntat, då det handlar om en av de större internationella samlarikonerna: Rolex Daytona ”Paul Newman” ref nr. 6263 i stål från ca 1972.

Proveniensen är uppenbar och för många säkert tilltalade på utrop nr 136, en Longines Admiral kronograf som tillhört skådespelaren Michael Nyqvist. Den här klockan har varit med om många dramatiska episoder över hela världen bl a. när Nyqvist spelade in filmen Mission Impossible på platser som Prag, Dubai och Vancouver.

Det förekommer också ett flertal kronografer från Heuer, något för de som är intresserade av motorsport. Ett exempel är utrop nr. 22 en Heuer Carrera från 1965. En verklig klassiker. Detta exemplar har en svart urtavla med vita register.

Värd att notera också, är utrop nr. 141 - en Breitling Cosmonaute. Snygg tidig 60-tals klassiker från rymdkapplöpningens dagar. Klockan har en 24-timmars skala på tavlan. Tidigare piloten, och från 1959 astronauten Scott Carpenter lär själv ha kontaktat Breitling och föreslagit dem att göra en modell med just 24-timmarsvisning. Carpenter hade tidigare som stridspilot i Koreakriget använt Breitlings Navimer med 12-timmarsvisning. Detta med goda erfarenheter. För att undvika förvirring med upplevelsen av dag och natt i rymden tog man fram den nya 24-timmarstavlan. 1962 använde Carpenter en Breitling Cosmonaute på sin rymdfärd i en Mercurykapsel.

”Trots att vi idag har tiden angiven digitalt i stort sett i alla tekniska prylar i vårt vardagsliv, så kan vi se att intresset för mekaniska klockor fortsätter att öka. Klockan har blivit en självklar accessoar och även ett investeringsobjekt för mannen av idag” – säger Tony Frank chef på Kaplans klockvärdering.

Auktionen äger rum den 17 maj kl. 13. 00 hos Kaplans Auktioner.
____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 138 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder