2014-03-17 13:55Pressmeddelande

Nutida - unikt svenskt silver hos Kaplans

null

Kaplans Auktioner har glädjen att presentera en helt ny auktionsform: Nutida - unikt svenskt silver.

Vi har bjudit in 30 stycken av vår samtids mest framstående silversmeder inför denna auktion. Tillsammans bidrar alla formgivare med ett totalt antal om 170 stycken unika föremål. De medverkande har själva valt ut föremålen, där de flesta bara är tillverkade i ett exemplar.

Bland de medverkande smederna finns silvrets Grand Old Lady, Theresia Hvorslev, som finns representerad i kungahusets samlingar samt på nationalmuseum. Wolfgang Gessl är också en av de nämnvärda - en hantverkets och formens mästare, som har ett flertal objekt med på denna auktion.

Ett specifikt föremål värt att uppmärksammas är den karaktäristiska och exklusiva brännvinskannan "Kärrhök" utropsnummer 170 av Mats Eskils.

Kaplans Auktioner är glada över att få vara med och stödja svenskt konsthantverk och bidra med en ny plattform för svenskt silver.

Auktionen går av stapeln den 22 mars kl. 13.00.

Visning fredag den 21 mars kl. 10-18 samt lördag den 22 mars kl. 11-13.


Varmt välkomna !

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 138 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder