2011-10-18 08:00Pressmeddelande

Njut av smyckesprakt på Kaplans Exklusiva auktion

null

Kaplans Exklusiva höstauktion är en av auktionsbranschens riktiga höjdpunkter. Det är auktionen för alla som är intresserade av riktigt stora briljanter blandat med högkvalitativ formgivning och fantastiska guldsmedsarbeten. Visningen är öppen för alla och många passar på att titta förbi på lokalerna på Biblioteksgatan 5, Stockholm, för att njuta av såväl moderna som tidlösa smycken.

- Det är roligt att kunna presentera en visning så välfylld med riktigt exklusiva diamantsmycken och stora briljanter som är eftersökta av många kunder, berättar Anna-Maria Andrén, smyckevärderare hos Kaplans Auktioner.   

Att köpa en diamant hos oss på auktion är mycket ekonomiskt fördelaktigt då priserna på andrahandsmarknaden blir avsevärt mycket lägre än ute i handeln. Den stora fördelen är att diamanten, som är världens hårdaste material kan vara precis lika ”bra” begagnad som ny. Den enda skillnaden är det lägre priset.

- En stor trygghet för både våra säljare och köpare är att vi skriver ut och garanterar kvalitén och graderingen på diamanterna. Det gör det möjligt för kunderna att kunna göra en kvalificerad jämförelse mot nypriserna, utan att själva vara experter på ädelstenar, säger Anna-Maria Andrén.

En av auktionens höjdpunkter är auktionsnummer 26. Det är en enstensring på ca 3,20 ct och kvalitén ca W(H)/VVS1. Den imponerande ringen har utropspriset 410 000 sek. Det är halva priset mot vad ringen förmodligen skulle kosta ny.

För den som vill vara med och skapa ett egendesignat smycke finns det möjlighet att ropa in en oinfattad diamant i passande storlek. Auktionsnummer 179 är en briljantslipad diamant på 2,02 ct, TW(F)/VVS2, som har ett utropspris på 263 000 kronor.

Ett imponerande smycke presenteras med auktionsnummer 292, en ring i 18K vitguld med en droppslipad diamant 6,01 ct, Fancy Yellow/VS1 samt små briljanter med en totalvikt på ca 2,00 ctv, ca TW-W/VS. Utropspriset för denna praktjuvel är 830 000 kr.

Avslutningsvis kan man inte undgå att nämna ett underbart collier med auktionsnummer 231. Ett arbete i platina med briljant-, navett- och droppslipade diamanter som sammanlagt uppkommer i ca 42,98 ctv, ca TW-W/VS-SI. I sammanhanget känns utropspriset på 850 000 kronor som en riktigt god affär.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 120 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder