2012-05-09 15:34Pressmeddelande

Missfärgade urtavlor hett eftertraktade i samlarkretsar

null

Lördag 12:e maj håller Kaplans vårens kvalitetsauktion för klockor och samlarur. På auktionen finns det ett stort antal trevliga utrop med en stor spridning i både ålder, stil och pris.

Många objekt på auktionen har redan väckt ett stort intresse bland utländska samlare, klockbloggare och i pressen och budgivningen på nätet är i många fall redan i full gång.

Ett guldkorn bland flera på auktionen är auktionsnummer 157, en Rolex, s.k. "Big Daytona" från 1971. Klockan har en urtavla som betecknas "Tropical dial", d.v.s. där den ursprungligt svarta urtavlan med åren har fått en brunaktig missfärgning som är hett eftertraktad i samlarkretsar. Budgivningen på denna raritet startar på 145 000 kronor.

Tre klockor som har väckt uppmärksamhet i utländsk media är nummer 57, 58 och 59 på helgens auktion. De är alla tre tillverkade av den danska urmakaren Svend Andersen. Svend tillverkar klockor som är unika, specialbeställda eller i mycket limiterade upplagor.

-       Det finns få urmakare i världen som har nått liknande framgångar som Svend, säger Tony Frank Chef för Kaplans klockvärdering. Hans klockor är verkligen någonting utöver det vanliga och är kanske inte det som genomsnittskunden letar efter.

Klockornas ropas ut för mellan 79 000 och 99 000 kronor, ett förhållandevis lågt pris i jämförelse med nypris.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 125 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder