2011-02-15 08:00Pressmeddelande

Lisa Larsons "Traffic" på Kaplans Dekorativa!

null

Kaplans Dekorativa återfinns bland andra föremål fler alster från Lisa Larsons innehållsrika och uppskattade kollektioner. Lisa Larson är en av våra mest folkkära keramiska formgivare och hennes karriär har varit både lång och framgångsrik.

Hon började sin bana på keramiklinjen vid Slöjdföreningens skola i Göteborg och efter att hon tagit sin examen där 1955 arbetade hon som formgivare på Gustavsbergs Porslinsfabrik. Under åren på Gustavsberg har hon producerat ett antal olika serier med keramiska figuriner och skulpturer, bland dem kan exempelvis nämnas "Lilla Zoo", "Skansen", "All världens barn"," ABC-flickorna" och "Traffic".

Det finns många samlare på Lisa Larsons föremål, både bland antikhandlare och privatpersoner, och många av föremålen som producerats i en mindre upplaga är idag ytterst eftertraktade på antikmarknaden. Bland de mest eftertraktade föremålen kommer från serien "Traffic", tillverkad i liten skala år 1970-73.

Kaplans är glada att på den kommande auktionen bjuda ut ett verk från denna serie. Auktionsnummer 74, bil med figurer, stengods med vit glasyr och cromotryck, ropas ut för 4000 kronor och förväntas skapa ett stort intresse bland samlare av Lisa Larson!

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 100 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder