2013-05-21 10:25Pressmeddelande

Klockrekord på Kaplans Auktioner

null

Klockkvaliten hos Kaplans Auktioner brukar som regel skapa ett stort intresse bland klockkonnässörer och vårens upplaga av auktionen blev inget undantag. Både svenska och internationella budgivare var laddade inför auktionen. En märkbar spänning låg i luften.

Som väntat fångade utropsnummer 100 den absolut största uppmärksamheten. Endast ett fåtal exemplar i världen är kända av den Rolex Daytona s.k. Paul Newman Ref. 6263 från 1969.

Det var ett starkt internationellt fokus på auktionen med många budgivare från ett stort antal länder representerade. Efter en spännande och utdragen budgivning såldes denna Rolex Daytona slutligen till en internationell budgivare för rekordsumman 1,9 miljoner svenska kronor. 

Marknaden för vintage och samlarklockor tycks öka med intensitet för varje år. Medvetenheten om att klockor är både samlar och konstföremål samt goda investeringsobjekt är väl etablerad i nuläget, säger Tony Frank, chef på klockvärderingen hos Kaplans Auktioner.

Kaplans Auktioner är både stolta och glada över att haft förmånen att sälja denna unika Rolexklocka.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 138 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder