2015-05-16 16:10Pressmeddelande

Klockauktion med hög kvalitet

null

Klockkvaliten den 16 maj hos Kaplans Auktioner blev en stor framgång med hela 96% av utropen sålda. En fullsatt auktionssal och ett starkt intresse för alla utropen gjorde stämning god under auktionen.

En klocka som fick extra fokus på auktionen var utrop nr.1 en Vacheron & Constantin från 1945. En vacker och ovanlig samlarklocka med boett i stål och rosa guld. Det här var uppenbarligen en klocka som var värd att kämpa om och slutbudet landade på respektingivande 590 000 kronor.

"Samlarklockor av kända märken i ett fint originalskick är väldigt eftersökta, den här modellen var inget undantag. Köparna värdesätter den höga standard som våra objekt håller. En så speciell klocka som denna Vacheron och Constantin från mitten av 1940-talet kan ta flera år att hitta. Samlarna är beredda att betala mera än bra för de här orörda originalobjekten" - Säger Tony Frank chef för klockvärderingen på Kaplans Auktioner. 

Kaplans är glada över att ha kunnat presentera en Klockkvalité på så hög nivå med så många objekt av så hög klass.

http://www.kaplans.se/sv/auktioner/2846

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 156 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder