2011-02-11 08:00Pressmeddelande

Kaplans köper guld för höga priser!

null

I veckan skrevs det i Stockholms innerstads lokaltidningar Östermalmsnytt, Vårt Kungsholmen och Södermalmsnytt om hur privatpersoner kan tjäna tusenlappar på att vända sig till rätt företag för att sälja sitt guld. Personen i reportaget fick 2000 kronor mer i handen vid försäljningen hos Kaplans på Biblioteksgatan än hos Gold Byers i Fältöversten!

Guldpriset har de senaste åren legat mycket högt och handeln med så kallat "skrotguld" har blivit allt mer lukrativ, inte minst för privatpersonerna. Med det ökade guldpriset har även aktörerna på marknaden blivit fler och inte alla erbjuder samma höga priser till de som vill sälja sitt guld. Kaplans lyftes i veckan fram som ett av de företag som betalar allra bäst för guldet.

Att erbjuda kunderna ett högt pris vid så kallad skrotguldsförsäljning gör att många kunder söker sig till oss med sina gamla smycken. Bland dessa objekt kan vi finna riktigt fina smycken som privatpersonerna tjänar mycket mer på vid försäljning via auktion!

- Det är sorgligt att se alla guldsmycken urskillningslöst smältas ned. Att göra snabba förtjänster på kundens bekostnad stämmer inte med Kaplans företagsidé. Vi verkar i stället för att bygga långa, varaktiga kundrelationer, säger Ulf Livstrand, chef för Kaplans smyckevärdering.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 100 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder