2011-05-25 08:00Pressmeddelande

Kaplans klockauktion når nya toppnoteringar

null

Helgens Klockkvalitét, auktionen för finare klockor och samlarur hos Kaplans Auktioner, nådde ett nytt rekord. Auktionens slutsumma landade på dryga 2 650 000 kronor. Det var full uppslutning på auktionsdagen och ett stort antal utländska klockintressenter deltog i budgivningen via telefon men många fanns även med på plats i auktionssalen på Biblioteksgatan i Stockholm.

Då den unika Rolex Sea-Dweller prototypen ropades ut, som nummer 86, med ett startbud på 300 000 kronor gick det formligen att ta på spänningen i auktionssalen. Den ovanliga klockan sägs endast ha tillverkats i 30 exemplar varav endast ett fåtal finns kvar i dag och den har väckt stor uppmärksamhet i klocksamlarkretsar. 

- Vi hade ett antal intressenter från utlandet som var med och bjöd på den exceptionella Rolexklockan, säger Tony Frank, chef för Kaplans Klockvärdering. Det är även roligt att se att många internationella stora samlare och handlare hade tagit sig till Stockholm för att själva finnas på plats på auktionsdagen. Intresset från svenska klocksamlarna är stort och växer sig allt starkare men de riktigt tunga samlarna finns än så länge främst i andra delar av världen som Italien, Tyskland, Schweiz, Österrike och USA.

Budgivningen stannade till slut på 640 000 kronor och blev därmed det dyrast klubbade föremålet hos Kaplans hittills.

- Fler och fler får upp ögonen för klockor både som fantastiska konstföremål och som rena investeringar, säger Tony Frank. Är man en duktig kännare kan en ovanlig vintageklocka vara en god affär.

Vid frågor vänligan kontakta Kaplans marknadschef Maria Hammarsten, maria.hammarsten@kaplans.se, el tel. 08-550 515 14.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 111 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder