2010-10-19 14:00Pressmeddelande

Kaplans Exklusiva auktion hösten 2010!

null

Den Exklusiva auktionen erbjuder extra intressanta smycken och silverföremål som under det gångna halvåret lämnats in till Kaplans Auktioner. Det är inte alltid de mest kostsamma objekten men det är de unika och mest speciella.

Höstens auktion bjuder på ett varierat utbud av moderna och äldre smycken. Ett antal smycken formgivna av Wiwen Nilsson auktioneras ut, bland annat en armring i silver med bergkristall och onyx i originaletui från år 1941 (nr 164). Torun Bülow-Hübes populära stela collier med vändbart hänge i pärlemor och natursten finns också med på auktionen (nr 27).

Internationella juvelerare finns representerade, bland annat Boucheron med collieren "Delilah" (nr 130). En variant av denna "stickade scarf" har Nicole Kidman burit på röda mattan. Från Tiffany & Co har vi bland annat en trestensring i platina med briljantslipade diamanter om totalt 1,12 ct (nr 104). En verklig höjdpunkt är den droppslipade diamanten på 10,10 ct, infattad i en platinaring med två trapetsslipade diamanter om ca 1,30 ct totalt (nr 166).

På området äldre smycken auktionerar vi exempelvis ut ett fantastiskt vackert armband i platina med en blå safir på 10 ct och 117 st diamanter, tillverkat i Frankrike under 1900-talets första hälft (nr 82).

Auktionen bjuder även på ett antal mycket trevliga svenska silverföremål tillverkade under 1800-talet, t.ex. ett skrivbordsset i nyrokoko (nr 40).

Den Exklusiva auktionen äger rum lördagen 23 oktober, med start klockan 13.00. Visningen sker i Kaplans butik på Biblioteksgatan 5, fredag 22 oktober klockan 10.00-18.00 samt lördag 23 oktober klockan 11.00-13.00, varefter  auktionen startar. En förhandsvisning för inbjudna gäster hålles även i visningsveckan. Samtliga utbjudna varor kan även ses med bild och beskrivning på Kaplans hemsida, www.kaplans.se.

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 100 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder