2021-09-15 12:53Pressmeddelande

Höstens hetaste modeföremål på auktion

Auktionsnummer Auktionsnummer 104, 110, 116 och 117.

Lördag 18 september är det dags för Modekvaliten på Kaplans – säsongens stora auktion för exklusivt, nutida mode.

Det här är auktionen för dig som drömmer om stilsäkra designväskor, skor, scarfs och accessoarer. Du hittar allt från vintage och pre-loved till nästintill oanvända föremål.

- Flera objekt är väldigt sparsamt använda och i helt fantastiskt skick, berättar Tove Enström chef för Kaplans Modevärdering.  Och för att underlätta för dig som kund är alla utrop märkta med ”Excellent”, ”Very Good” eller ”Good”, för att du lätt ska få bild av varans skick.

Auktionen är kurerad för att få en så stor bredd och variation som möjligt mellan färgsprakande design och klassiska modeobjekt. Bland annat hittar du flera Birkinväskor från Hermès i olika storlekar och färger.

- Det känns såklart extra roligt att kunna erbjuda så många exemplar av den omåttlig populära ”Birkin”. Det här är verkligen väskan för dig som vill investera i en klassisk och ikonisk väska att bära under en livstid, för att sen låta gå i arv i generationer.


Kaplans modechef Tove Enström listar höjdpunkter från auktionen:

Utrop 9, 22, 27, 50 – Hermès Birkin Bag
En av världens mest populära väskmodeller. Det talar för sig själv att få chans att knipa en sådan här drömväska på auktion.

Utrop 64 och 102 – Hermès Kelly Bag
Hermès andra ikoniska väska, uppkallad efter skådespelerskan Grace Kelly och minst lika eftertraktad som modellen Birkin.

Utrop 51 och 52 - Louis Vuitton boxar
Här har vi två riktiga stilklassiker i Louis Vuittons berömda monogram canvas med mässingsbeslag. Särskilt roligt är formatet och funktionen, den ena är en beauty-box och den andra en förvaringsbox för klockor. 

Utrop 116 – Louis Vuitton väska, Yayoi Kusama
Det här är verkligen ett nummer som sticker ut. Väskan är designad i samarbete mellan Louis Vuitton och den japanska konstnären Yayoi Kusama, ”The queen of dots”, vars produktion kännetecknas av just starka färger och prickar.

Utrop 118 och 119 – Chaneldräkt vintage
Här har vi två utrop för den som älskar välklädd vintage. Utrop 118 är en dräkt från Chanel med insvängd jacka och snäv kjol i mjuk gul ullfrotté, storlek 36. Utrop 119 är en crèmefärgad ensemble med rak jacka och plisserad kjol i ull/lin med pastellfärgade trådar invävda i tyget, storlek 36-38.

Varmt välkommen till höstens upplaga av Modekvaliten!

Vi vill fortsatt uppmuntra till att välja våra digitala alternativ för visning och budgivning. Lägg förhandsbud på vår hemsida eller delta i spännande budgivningar online under auktionen. Vi kan även erbjuda ett begränsat antal platser i vår auktionssal.

Auktionen klubbas lördag 18 september kl. 13:00. 
Visning pågår torsdag, fredag kl. 10:00-18:00 samt lördag kl. 11:00-13:00.

Se hela auktionen

Läs mer om ModekvalitenOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder