2012-01-24 14:53Pressmeddelande

Hermèsscarfar klubbades för rekordhöga priser

null

Intresset för lördagens Fashionabla auktion hos Kaplans var som vanligt stort. Störst uppmärksamhet på auktionen väckte fyra Hermèsscarfar där budgivningen startade på 1600 kronor vardera. Efter en intensiv budgivning stannade slutpriset för scarfarna slutligen på mellan 26 500 kronor och 36 000 kronor styck, en ökning med mellan 16 och 22 gånger utropspriset!

-  Det finns många samlare av Hermès scarfar och dessa exemplar tillhör de varianter som Hermès inte längre tillverkar då tillverkningen i silkes jacquard blev för kostsam. En så här betydande prisökning sker ju endast om man har minst två köpare som konkurrerar om samma objekt och i det här fallet var det ingen som var villig att lägga sig i första taget, säger Anne-Catherine Mikkov som ansvarar för Kaplans Fashionabla auktion.

Nästa Fashionabla auktion hos Kaplans klubbas 18 februari och redan nu finns det ett antal Hermèsscarfar inskrivna till auktionen. Många kommer säkert med spänning följa auktionen och kanske själva passa på att investera i en av de eftertraktade sjalarna.

 

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 120 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder