2019-08-23 06:05Pressmeddelande

Guldpriset rusar – förgyll hösten genom att sälja till en av årets högsta kurser

Samtidigt som efterfrågan på vintagesmycken har ökat har även guldpriset skjutit i höjden. Auktionshuset Kaplans tipsar om hur du säljer dina bortglömda smycken till rekordpris. 
– Vi har sett en fantastisk prisutveckling på guld under året och nu är det på All Time High. Många av våra kunder blir förvånade över vilken guldgruva de sitter på, säger Marlene Söder, marknadschef på Kaplans.

Guldpriset har stigit under hela året och har nått ett nytt årshögsta lagom till höststarten. Det finns därför anledning att se över vilka smycken som inte längre används, men som kan ge ett rejält tillskott i kassan efter sommarsemestern. Många ser även hösten som en nystart och passar på att ge såväl garderoben som smyckeskrinet en uppdatering. Det är också en anledning till att det är väldigt fördelaktigt att lämna in smycken till försäljning just nu. – Många har även mindre kvar på sparkontot efter sommarens semestrar och det finns ofta mycket pengar att tjäna på att sälja guld som inte används, säger Marlene Söder.

Fokus på hållbarhet
För Kaplans är hållbarhet ett nyckelord och auktionshuset ser det som en viktig del i sitt uppdrag att hjälpa kunder att återanvända begagnade smycken. Att sälja smycken som inte används blir allt mer populärt och ligger helt i linje med det stora intresset för återbruk och hållbarhet i stort. Kaplans tar även emot trasiga smycken som smälts ner om de inte lönar sig att sälja på auktion. Många uppskattar att de kan tjäna pengar på smycken som inte längre fyller en funktion och samtidigt kunna bidra till ett återbruk där någon annan kan få glädje utav dem. 
– Vi verkar för att bygga långa, varaktiga kundrelationer och för oss är det lika givande att vara med på en kundresa där en kund köper den perfekta klockan, som när samma kund vid ett annat tillfälle anförtror oss att sälja vidare andra smycken som kanske inte längre används, avslutar Marlene Söder.

Är du nyfiken på vad ditt guld är värt? Besök gärna vår butik på Biblioteksgatan 5 i Stockholm för att ta reda på värdet på dina smycken.

Kaplans har värderingslördagar den 24 augusti och den 21 september. Läs mer här.

Läs gärna mer om guldprisutvecklingen härOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.