2013-11-19 12:10Pressmeddelande

Exklusiva smyckesauktionen hos Kaplans - fylld av gnistrande delikatesser

null

Exklusiva auktionen hos Kaplans innebär alltid en höjdpunkt för oss alla som är intresserade av kvalitativa smycken och unika samlarföremål. Denna gång innehåller kollektionen en bredd av moderna, äldre och antika smycken. Diamanter, ädelstenar och silverföremål med olika uttryck och form och prisklass finns givetvis också representerade. Formgivna smycken lockar alltid en publik och Kaplans kan bland flera föremål presentera ett expressivt och spännande collier kallat "Stora draget" formgivet av smyckeskonstnären Kristian Nilsson (utrop nr 48). En vacker vas av silver formgiven av Jacob Tostrup i spetsoval form förtjänar sin uppmärksamhet av publiken (utrop nr 46). En annan delikatess måste få bli utrop nr 89 manschettknapparna i 18K guld/vitguld med ett plangeometriskt motiv formgivna av Wiwen Nilsson och tillverkade 1955! Ett speciellt vackert föremål som sorterar in under samlargenren är utrop nr 31 - ett collier i platina fullt med gnistrande diamanter daterat till tiden för La Belle Époque.

Exklusivitet i ordets rätta bemärkelse - är det som vi talar om då vi granskar en av auktionens paradnummer utrop nr 188 - en platinaring med briljantslipad diamant på 3,54 ct samt två septagonala trappslipade diamanter på 0,90 ctv. Utropspris på denna enastående ring: 1 200 000 kr. Ytterligare ett föremål med uttalad finess är med rätta utrop nr 186 - även här en ring i platina med en kuddslipad diamant på 6,44 ct och två fantasislipade diamanter. Utropspris på detta eleganta smycke är 600 000 kr. Vidare så vill vi här uppmärksamma det färgsprakande utropet nr 218 som är en fantastisk ring i 18K vitguld med en radiantslipad diamant i färgen Fancy Intense Yellow. Ringen består vidare av två halvmåneformade diamanter samt 22 stycken briljantslipade diamanter på 0,22 ctv och 80 stycken briljantslipade diamanter på 0,50 ctv. Denna vackra och delikata ring har ett utropspris på 400 000 kr.

Ett antal kända varumärken finns som sig bör representerade på Kaplans Exklusiva auktion. Ett exempel bland flera andra är ett armband i sterlingsilver från George Jensen formgivet av Ibe Dahlquist daterat ca 1970 (utrop 254). Även det utsökta märket Van Cleef & Arpels återfinns bland utropen representerat i form av en ring i 18K guld i pärlemor och en briljantslipad diamant. Modellen kallas Vintage Alhambra (utrop 247). Välkända Cartier förekommer såklart med ett antal utrop bl a. en läppstifthållare i 18K guld/platina med tre rubiner, två smaragder, 1 blå safir samt 30 briljanslipade diamanter. Denna tilldragande accessoar är daterad till 1900 talets första hälft.

Höstens auktionskatalog innehåller totalt 294 utrop till ett samlat värde av drygt 16 miljoner.

Kaplans Auktioners Exklusiva auktion äger rum lördagen den 23 november kl. 13.00 i våra lokaler på Biblioteksgatan 5 i Stockholm.

Visningen pågår fredagen den 22 november kl.10.00 - 18.00 samt lördagen den 23 november kl. 11.00  - 13.00.


____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 138 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder