2014-11-29 16:15Pressmeddelande

Exklusiva hos Kaplans Auktioner

null

Kaplans Exklusiva auktion visade upp en intressant sida i sin senaste tappning. Flertalet smycken fann nya ägare. Stämningen i auktionssalen var bra med stundvis intensiv budgivning.  Den gnistrande mångfald som auktionens föremål utgjorde skapade förutsättningarna för denna lyckade tillställning.

Smycken från kända tillverkare som Cartier, Tiffany & Co, Bvlgari och Georg Jensen stod högt på budgivarnas önskelista. Antika smycken och även silverföremål i fint skick och av hög kvalitet visade sig vara åtråvärda.

Flera smycken av välbekanta Wiwen Nilsson ropades ut. Han är en av Sveriges kända silversmeder och är fortfarande mycket populär. Tillsammans fanns inte mindre än 8 föremål på auktionen med Wiwens Nilssons stämpel på.

Auktionens dyraste föremål var utrop nr 122 - en enstensring med en imponerande diamant om hela 6,52 karat. Slutbudet landade här på 600 000 kr.

 - Det här är en auktion där vi samlat det senaste halvårets mest intressanta smycken. Här finner våra kunder alltid värdefulla och eftersökta smycken säger Stefan Gustavsson.

Totalt såldes 60 procent av föremålen till ett värde av 2 860 000 kr

Kaplans Auktioner är glada över att ha presenterat en så framträdande och kvalitativ Exklusiva.

Länk till auktionen: http://www.kaplans.se/sv/auktioner/2743

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 156 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder