2012-02-21 16:49Pressmeddelande

Europas samlare av Hermèsscarfar sluter upp på Kaplans Fashionabla

null

Europas samlare av Hermèsscarfar har tydligt fått upp ögonen för Kaplans Fashionabla auktion! På januaris Fashionabla såldes fyra Hermèsscarfar för mellan 1600 % och 2200 % över utropspriset. Förväntningarna inför februaris auktion var stora efter att priserna för scarfarna på föregående auktion rusat iväg.

Samlarna intresserar sig i första hand för de scarfar från Hermès som är tillverkade i jacquardsiden. Hermès har slutat tillverka scarfar i jacquardsiden eftersom att tillverkningen blev för kostsam och det gör att priserna stiger på andrahandmarknaden.

- När nu budgivningen ännu en gång tog fart satt vi förstås som på nålar. Ingen visste var priserna den här gången skulle stanna på. Slutsummorna hamnade något lägre än vid den tidigare auktionen men ändå långt över auktionsvärderingen och i vissa fall många gånger scarfarnas ursprungliga pris, säger Anne-Catherine Mikkov, ansvarig värderare för Kaplans Fashionabla auktion.

Mellan 2 600 kronor och 21 000 kronor fick de lyckliga vinnarna av budgivningen ge för en scarf i jacquardsiden och flera av scarfarna såldes för dryga 10 000 kronor styck, en prisökning på mellan 173 % och 1300 %!

 

____________________________________________________________________________________

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Guldsmedsaffären Kaplans Safir. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Safir är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.

Genom att vi i ett hus samlar värderingstjänster, auktioner, butiksförsäljning samt guldsmedsverkstad har vi förmåga att erbjuda våra kunder unika lösningar till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Kaplans når en stor publik av köpare i Storstockholm och Sverige, de Nordiska länderna och resten av världen. Vi har över 120 000 registrerade kunder och våra auktioner följs regelbundet av tusentals stamkunder och viktiga handlare, både genom personliga besök och över Internet.


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder