2019-06-14 10:28Nyheter

Väskornas heliga graal klubbad på Kaplans

Torsdagens auktion för modesaccessoarer, Kaplans Fashionabla, innehöll flertalet objekt som fick många modeälskare att lystra lite extra. Lyxiga väskor, skor och scarves från berömda modehus som Chanel, Gucci, Hermès och Prada hittade nya ägare och mest uppmärksammad av alla utrop var en av världens mest eftersökta väskmodeller – en Hermès Birkin.

Birkinväskan lanserades av 1984 och fick sitt namn av den brittiska aktrisen tillika stilikonen Jane Birkin. Med tiden har modellen kommit att bli en av världens mest eftersökta väskor och det är ofta flera års väntetid för att få köpa ett exemplar, vilket bidrar till att det är extra attraktivt att hitta dessa på auktion.

”Andrahandsmarknaden för lyxiga vintageväskor är stor både internationellt och i Sverige och när en väska av den här digniteten bjuds ut till försäljning är det många fashionistas som jublar. Den här typen av moderariteter ses av fler och fler som rena investeringar, i klass med juveler, klockor och konst”, säger Marlene Söder, Marknadschef på Kaplans.

Om auktionen
Fashionabla är Kaplans auktion för exklusiva väskor, accessoarer och modebijouterier. På Fashionabla hittar du evigt användbara klassiker från världens främsta modehus såsom Chanel, Dior, Gucci, Hermès, YSL, Louis Vuitton, Bottega Veneta, Balenciaga och Céline m.fl.

Auktionen vänder sig till den stilmedvetna som söker kvalitet och rymmer allt från vintage till senaste nytt med den gemensamma nämnaren att alla föremål är sparsamt använda.

Se resultatOm Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder