2021-05-31 08:18Nyheter

Smyckekvaliten 5 juni - En riktig höjdpunkt för den som gillar smycken!

Nu är det åter igen dags för Smyckekvaliten, Kaplans kvalitetsauktion för exklusiva smycken och silverföremål. Den 5 juni klubbas vårens stora auktionshändelse som erbjuder ett spektakulärt utbud av kvalitetssmycken utöver det vanliga. - En riktig höjdpunkt för den som gillar smycken!

Låt dig bländas av gnistrande diamanter, praktfulla ädelstenar och antika skönheter. Missa inte heller moderna rariteter från kända skandinaviska formgivare och smycken från de stora internationella juvelhusen. På Smyckekvaliten finner du juveler från Bvlgari, Cartier, Van Cleef & Arpels, Tiffany & Co., Wiwen Nilsson, Georg Jensen, Ole Lynggaard mfl.

Auktionen inträffar två gånger om året och attraherar köpare och samlare världen över. Att intresset är stort visade sig på höstens auktion då ett försäljningsrekord uppnåddes och smycken klubbades för över 4 miljoner.

Attraktiva utrop på vårens auktion
Smyckekvaliten erbjuder många utrop från de stora internationella juvelhusen.
Auktionsnummer 29 och 30, ett Alhambra armband och örhängen från Van Cleef & Arpels är smycken väl värda att spana in.

Missa inte heller auktionsnummer 157, en så kallad Wave ring i vitguld med briljantslipade diamanter från Chopard samt nummer 23, ett hänge i 18K guld ur den ikoniska serien Panthère från Cartier.

Ett utrop med filmstjärnestatus är nummer 36, en enstensring med en briljantslipad diamant som tidigare ägts av den amerikanska filmstjärnan Ellen Barkin.  

Om diamantsmycken är av intresse är utrop 14, 15 och 16 något att ta en extra titt på. Ett set signerat Cartier bestående av ett halsband, örhängen samt en ring med en imponerande hjärtformad diamant.

Om du i stället är ute efter smycken formgivna av skandinaviska designers bör du se auktionsnummer 179, ett armband formgivet 1969 av Astrid Fog för Georg Jensen. Auktionsnummer 8 och 55 av Ole Lynggaard, en stel armring i 18K och den ikoniska ”Snakes” ringen med ögon i diamanter.

Smyckekvaliten klubbas i auktionssalen på Biblioteksgatan, 5 juni kl. 13:00.
Auktionen kan också följas via livestreaming online. 

Se alla utrop här


Ämnen: Smycken

Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av verksamheter kopplat till handeln med kvalitetsvaror - smycken, klockor, ädelstenar och mode. Mest känt är Kaplans Auktioner, där auktionsverksamheten är ledande i Norden på klockor, smycken och mode. Kaplans finns på den anrika adressen Biblioteksgatan 5 i Stockholm, där butiks- och auktionsverksamhet huserar tillsammans med Kaplans Guldsmedsverkstad. Till Kaplans kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor. Genom att vi i ett hus samlar alla våra tjänster/bolag har vi förmågan att erbjuda våra kunder unika lösningar till mycket konkurrenskraftiga priser.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder