2016-10-10 10:18Nyheter

Motorlegenden Ronnie Petersons klockor till försäljning på Kaplans

null

Den 12 november är det dags för en av alla klockfantasters absoluta höjdpunkter, Klockkvaliten på Kaplans. Höstens auktion bjuder på tre unika objekt som funnits i familjen Petersons ägo fram till nu.

”Vi är mycket stolta över att ha fått det här förtroendet av Ronnies bror Tommy Peterson”, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans klockvärdering. ”Vi talar om tre klockor som aldrig tidigare funnits till försäljning på andrahandsmarknaden och eftersom de anknyter till legendernas legend inom motorsport, Ronnie ’SuperSwede’ Peterson, är de intressanta för både klocksamlare och motorsportfantaster världen över”. ”Det har visat sig många gånger tidigare att klockor med så här pass unik proveniens kan generera en mycket intressant budgivning”.

Först ut är en Rolex Day-Date som var Ronnie Petersons privata klocka från våren/sommaren 1978. Eftersom Ronnie tragiskt gick bort i sviterna av en olycka under Italiens Grand Prix bara några månader senare, är klockan fortfarande i ett fantastiskt skick.

Auktionens andra utrop, en Heuer Carrera från 1972, har tillhört Ronnies far Bengt Peterson och är en exakt likadan Heuer Carrera som Ronnie själv bar. Klockan var en 60-årspresent till Bengt från Ronnie och hans bror Tommy Peterson. Klassiska klocktillverkaren Heuer (nuvarande TAG Heuer) stod under 60- och 70-talet för flera av branschens mest eftertraktade motorsportklockor.

Nummer tre på auktionen är en Rolex Datejust som tillhört Ronnies mor Maj-Britt Peterson. Via sin legendariska Formel 1-kollega och Rolexambassadör, Sir Jackie Stewart, beställde Ronnie Peterson klockan åt sin mor 1972.

Klockkvaliten på Kaplans har under lång tid varit, och är Nordens ledande auktion för klockor
och samlarur. Kvalitetsauktionen kännetecknas av klockor med utmärkande kvalitéer, ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och vintageklockor.

De senaste åren har flera miljonförsäljningar noterats och vårens auktion blev en stor framgång med hela 97 % av föremålen sålda.Klockkvaliten på Kaplans väcker uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser och följs av klockkonnässörer och samlare från hela världen.

Katalogen finns online där budgivningen redan är igång www.kaplans.se/sv/auktioner/3093

Sista inlämningsdatum är 14 oktober.

För mer information om Klockkvaliten och alla objekt, kontakta Maria Hammarsten
telefon 08-550 515 14 eller mail maria.hammarsten@kaplans.se


Om Kaplans

Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Auktioner är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset. Till oss kommer kunder som vill köpa, sälja, värdera och omarbeta varor.


Kontaktpersoner

Marlene Söder
Marketing Manager
Marlene Söder